YPG, Minbic'in IŞİD'den alınmasının ardından görevini tamamlayan güçlerinin üslerine çekildiğini, 15 Ağustos’ta yönetimin Minbic Askeri Meclisi’ne teslim edildiğini duyurdu.

YPG Genel Komutanlığı’nın açıklamasında, “Bir kez daha Minbic halkını hedef alacak her türlü girişime karşı, Minbic Askeri Meclisi’ne gereken desteği sunmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz” denildi.

YPG Genel Komutanlığı, 2 gün önce yayınladığı açıklamada güçlerinin Minbic’den çekildiğini, burada bulunan noktaların Minbic Askeri Meclisi’ne teslim edildiğini duyurmuştu.

YPG Genel Komutanlığı’nın, YPG İrtibat Merkezi Resmi sitesinde yayınladığı açıklama şöyle:

“QSD Komutanlığı altında Şehit Komutan Faysal Ebu Leyla Operasyonu’na katılım sağlayan güçlerimiz, Minbic Askeri Meclisi birlikte yürüttüğü görevini tamamlamıştır.

Güçlerimiz, Minbic Askeri Meclisi’nin çağrısıyla operasyona destek sunmuştur. Minbic operasyonu, renkli ve güzel bir mozaiği oluşturan bölge halklarının ortak mücadelesi ile zafere ulaşmış, Suriye’yi çıkmaza iten milliyetçi, mezhepçi ve dini projelere bir alternatif olmuştur.

Operasyon aynı zamanda halklarındaki çelişlerin sonlandırılarak zaferin ortak mücadele ile elde edilebileceğinin ispatı olmuştur. YPG Genel Komutanlığı olarak, güçlerimizin Minbic özgürleştirme operasyonunda görevini başarıyla yerine getirdiğini ilan ediyoruz.

15 Ağustos 2016 tarihinden itibaren güçlerimize ait noktaların teslimatını Minbic Askeri Meclisi ve Minbic Sivil Meclisi’ne yapmış olup çalışma alanlarımıza geri çekildiğimizi belirtiyoruz.

Minbic halkının gösterdiği sıcaklığı selamlıyoruz. Onların gösterdiği sıcaklık, güçlerimiz için moral ve güç kaynağı olmuştur.

Bir kez daha Minbic halkını hedef alacak her türlü girişime karşı, Minbic Askeri Meclisi’ne gereken desteği sunmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz.

Ayrıca, El-Sacûr nehrinin kuzeyindeki güçlerimize ait olan noktaları Cerablus Askeri Meclisi’ne teslim ettiğimizi bildiriyoruz.

Daha öncede belirttiğimiz gibi Cerablus Askeri Meclisi’ne her zaman destek olmaya hazırız.

(Kaynak: ANHA)