Yılın son günleri yaklaşırken araştırma şirketleri seçim anketlerini yayınlamaya devam ediyor. Peki partiler bir yılı nasıl geçirdi?

Yılı tamamlayan ORC Araştırma'nın ocak ve aralık ayı araştırmasını Gazete Duvar parti parti karşılaştırdı.

AK Parti yılın ilk anketinde ocak ayında ORC Araştırma'ya göre; Yüzde 30,2 oy almış görünüyor. 

Araştırma şirketi, 3 - 6 Aralık 2022 tarihlerinde, 42 ilde 3 bin 670 kişi ile yüz yüze ankette ise AK Parti'nin oyları Yüzde 30,8 olarak gözüküyor.

Aynı ankette CHP'nin ocak ayında aldığı oy yüzde 24,2.

İYİ Parti yıl içinde oy oranını artırmış gözüküyor. Yılın ilk seçim anketinde Yüzde 15,3 oy alırken son ankette parti oyunu Yüzde 17,1'e çıkarmış görünüyor. 

Ankete göre HDP de bu yıl oy kaybı yaşamış. Ocak ayına yüzde 8,4 oy oranıyla başlayan partinin aralık ayı anketinde aldığı sonuçsa Yüzde 7,3.  

MHP de yılı kayıpla geçen partilerden. Ocak ayı anketinde yüzde 8,5 gözüken oy oranları yıl sonunda yüzde 7'ye gerilemiş durumda.  

Gelecek Partisi ORC'nin ocak ayı anketinde yüzde 3,1 oy alırken parti aralık ayı anketinde ise yüzde 2,8 bandında görünüyor. 

Deva Partisi de yıl performansı düşenlerden. Yılın anketine yüzde 2,9 oyla başlayan partinin son sandık anketi sonucu ise yüzde 2,3.

Saadet Partisi yılın ilk anketine 1,6 oy oranıyla başlamasına karşın ORC'nin son araştırmasında listede kendine yer bulamadı. Şirketin 'diğer partiler' için paylaştığı toplam oy oranı ise yüzde 1,2. 

Yıla yüzde 1,4 oy oranıyla başlayan Türkiye Değişim Partisi: Yüzde 1,4 oylarını artırarak yüzde 2,1

Memleket Partisi, Yüzde 1,3 başladığı 2022 yolculuğunda geldiği nokta ise, 1,0 

Yeniden Refah Partisi yılın ilk anketinde yüzde 0,8 oy alırken yılın son seçim anketinde oyunu 1,6'ya çıkardı. 

Bağımsız Türkiye Partisi de ORC'nin ocak ayı araştırmasında yüzde 0,7 oy alırken son ankette 1,3 bandında görünüyor. 

Demokrat Parti de listede 'kaybolan' partilerden. Partinin ilk verilerini yüzde 0,5 olarak paylaşan şirket son ankette Demokrat Parti'nin oranını paylaşmadı. 

İlk oylamada seçim anketi listesinde yer almayan Zafer Partisi'nin aralık anketinde aldığı oy oranıysa yüzde 1,5 

a15-otps-kErj.jpg

sed-i1ym-1uuW.jpg