AK Parti Genel Başkanlığına seçilen ve hükümeti kurmakla görevlendirilen Binali Yıldırım'ın yarın saat 10.00'da yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunacak.

MKYK'da büyük değişiklik yapan AK Parti'nin yeni kabine de en az 3'te 1 oranında değişikliğe gideceği ve daha çok Erdoğan'a yakın isimlerin listede yer alacağı öne sürüldü. 

Hâli hazırda bulunan hükümette yer alan Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Süleyman Soylu gibi isimler yeni AK Parti yönetiminde yer almamıştı. Bu isimlerin yeni hükümette yer alıp almayacağı merak edilirken, yeni kabine de Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın ekonomi yönetimine getirileceği belirtiliyor.

'6 YA DA 7 BAKAN DEĞİŞECEK'

CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın konuğu olan AKP'ye yakın olarak bilinen Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, yarın açıklanması beklenen 65. Hükümet ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Kabinede büyük değişikliklerin yaşanmasının beklenmediğini belirten Selvi, "6 ya da 7 bakanın değişebileceği konuşuluyor. Ekonominin kaptanlığı için Berat Albayrak ismi şu sıralar ön plana çıkmış durumda. Ömer Çelik, Nurettin Canikli, Nihat Zeybekçi, Mustafa Şentop'un kabineye girdiği yönünde bilgi var. İki isim daha var. O isimler henüz teyit edilmedi" dedi.