(Demokrat Haber)

Çeşitli mecralarda faaliyet yürüten ve Gezi Direnişi gibi birçok önemli süreçte önemli haberler üreten alternatif medya kanalları biraraya geliyor.

Dokuz8haber, 30 Mart Pazar günü yerel seçimler özel yayınıyla yayın hayatına ilk adımını atacak.

Dokuz8haber, kendisini “yurttaş odaklı çok paydaşlı haber ağı platformu” olarak tanımlıyor.

Dokuz8haber bileşenleri Ayağa Kalk Taksim, Demokrat Haber, Emek Dünyası, Gezi Postası, Haber Vesaire, Jiyan, 140 Journos, muhimhadiseler.org, Naber Medya, Park Gazetesi, Ötekilerin Postası ve dokuz8Ankara grubu olarak çalışmalarını Pazar günü İstanbul'da oluşturulacak olan “dokuz8haber ortak haber merkezi”nde birleştirecek.

Seçimde ülke çapında yaşananlar, proje bileşeni yurttaş gazeteciler ve çok sayıda gönüllü tarafından haber merkezine aktarılacak ve bu bilgiler burada bulunacak olan deneyimli gazetecilerin ve editörlerin de desteğiyle işlenerek güvenilir haberler olarak Türkiye ve Dünya’ya servis edilecek.

Haber merkezinde kurulacak olan çeviri merkeziyle ajans tarafından hazırlanacak olan haberler olabildiğince İngilizce'ye de çevrilecek ve eş zamanlı olarak servis edilecek.

O gün olanaklar ölçüsüne İnternet tabanlı canlı yayınlar da yapılacak.

Ülke çapında çok sayıda yurttaş gazetecisinin ve gazetecinin desteğiyle gerçekleştirilecek olan seçim özel yayını İstanbul Karaköy'de bulunan Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi'nde, Ankara'da ise TGS Ankara Şubesi'nde merkezileşecek.

Tüm bu çalışma yurttaş gazeteciliğinin profesyonel gazetecilikle buluştuğu noktada doğacak olan yeni tipte bir haber ajansı için ön açıcı bir deneyim olacak.

Dokuz8haber’i aşağıdaki linklerden takip edebilirsiniz:

www.dokuz8haber.com

@dokuz8haber

facebook.com/Dokuz8haber