Bitlis’in Hizan İlçesine 31 kilometre mesafede bulunan Karbastı (Korsunç) Köyü'nde yaşayan 5 çocuk annesi Kamile Yaral,  geç müdahale nedeniyle bebeğini kaybetti. Geçen hafta yağan kar nedeniyle yollar kapalıydı.

Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Kamile Yaral’ın eşi İzzet Yaral, eşinin hamile olduğunu ve sürekli doktor gözetiminde kalması gerektiğini söyledi. Yaral,  ancak yolların kapalı olması nedeniyle eşi Kamile'nin bebeğini kaybettiğini ve kendisinin de hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle tedavi altına alındığını belirtti.

Gerek kendisi, gerekse köy muhtarları ve İl Genel Meclis üyelerinin devreye girmelerine rağmen köy yolunun açılmaması nedeniyle eşini hastaneye zamanında ulaştıramadıklarını belirten İzzet Yaral yetkilileri sorumlu davranmaya çağırdı.

Eşi 5 gün sancı çektikten sonra helikopterle hastaneye sevk edildiğini ancak müdahalenin geç olması nedeniyle bu durumun yaşandığını belirten İzzet Yaral, eşinin Kamile'nin durumunun halen kötü olduğunu ifade etti.

İzzet Yaral şunları söyledi: "Hamileliğin ilk dönemlerinden itibaren eşimin doktorlar tarafından düzenli olarak muayene edilmesi gerektiği söylendi. Eşimin muayenelerini düzenli olarak yaptırmamıza rağmen en son yağan kar yağışının ardından yollarımızın kapalı olması nedeniyle eşimin muayenesini yaptıramadık. Eşim 5 gün boyunca sancı içinde yolun açılmasını ve hastaneye ulaştırılmayı bekledi. Yollarımız açılmayınca 112 Sağlık ekipleri eşimi helikopterle hastaneye kaldırdı ancak zamanında müdahale edilmediği için bebeğimizi kaybettik. Eşimin ise sağlık durumu şu an kritik. Yetkilileri sorumlu davranmaya çağırıyorum."