Dünya Bankası’nın yoksullukla mücadele konusunda düzenlediği fotoğraf yarışmasını Türkiye’den Yavuz Sarıyıldız kazandı.

 

Sarıyıldız’ın fotoğrafı 80 ülkeden profesyonel ve amatör fotoğrafçıların gönderdiği 2 bin 500’ün üzerinde fotoğraf arasından birinci seçildi.

 

Sarıyıldız'ın, 'Odun Kömürünün Dumanı’ adlı fotoğrafında, yerel pazarda satılacak odun kömürlerini boyutlarına göre ayıran bir adam yer alıyor.

 

CGAP.org adresi üzerinden gerçekleştirilen halk oylaması sonucunda ise “Halkın Tercihi” ödülünü de "Kitaplar Acı Çekiyor" adlı fotoğrafla Bağdat’ın en büyük pazarlarından birindeki bir kitap satıcısının portresini gösteren fotoğraf aldı.

 

CGAP Fotoğraf Yarışması'nın amacı, dünyanın dört bir yanında mikro finansmanla ilgili olarak amatör ve profesyonel fotoğrafçıların gönderdikleri dikkat çekici fotoğrafları ön plana çıkarmak.

 

 Jüride The Washington Post’da fotoğraf editörü olarak görev yapan Anne Farrar; National Geographic’te fotoğraf editörü olarak görev yapan Chris Combs; Citigroup güzel sanatlar direktörü Suzanne Lemakis; ve Corcoran Sanat ve Tasarım Okulu’nda Yeni Medya Fotoğraf Gazeteciliği Direktörü olarak görev yapan Susan Sterner yer aldı.