Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde yaşayan Sait Ekinci adlı yurttaş, evinin önünde kendilerini hayvan tüccarı olarak tanıtan yüzleri maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganlar olay yerinde kaçarken, Ekinci olay yerinde yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitiren Ekinci'nin cenazesi ailesi ve yakınları tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

'EŞİMİ KÖYLÜLER ÖLDÜRDÜ'

Silahlı saldırıya tanıklık eden Ekinci'nin eşi Şemsa Ekinci, yüzleri maskeli iki kişinin kapıya gelerek eşine saldırdıkların anlattı.

Eşinin öldürülmesiyle ilgili köyde yaşayan Hür Dava Partisi taraftarı köylülerden şüphelendiklerini söyleyen Ekinci, kendilerine düşman olup, konuşmayan köylüler dışında düşmanlarının olmadığını ifade etti. Ekinci, bunu da şu sözlerle dile getirdi:

"Düşmanlarımız sadece köylülerdir ve bizimle konuşmuyorlardı. Köylülerimizin söylemesi ve ağzıyla bu saldırı gerçekleştirilmiştir. Onlardır bizim katillerimiz. Eşim kimsenin arasında ne fitne yapardı ne de kimseye zulüm ederdi. Köyde hiç kimse bizimle konuşmuyor ve bize karşı düşmanlık yapıyorlardı."

'KÖYLÜLER  BİZİMLE KONUŞMUYORLARDI'

Geçtiğimiz 29 Mayıs günü Hür Dava Partisi üyelerinin HDP konvoyuna yönelik silahlı saldırısıyla başlayan olayların ardından Hür Dava Partisi'ne yakın olan köylülerin kendilerine düşmanlık beslediğini ve kendileriyle hiç konuşmadığını kaydeden Ekinci, eşine saldıranların bu köylüler olduğunu söyledi.

Kozluca  Köyü'nde 29 Mayıs'ta Hür Dava Partisi üyelerinin HDP konvoyuna silahlı saldırı sonrasında çıkan kavgada Hür Dava Partisi üyesi Muhammed Şerif Şimşek (35) ve Abdulcelil Talayhan (37) yaşamını yitirmişti.

Köyde yaşayanların çoğunluğunun Hür Dava Partili olduğu da belirtiliyor. 

(DİHA)