Ege Denizi’nde yine bir mülteci faciası yaşandı. Rojava’daki çatışmalardan kaçan 8 kişilik aile Bodrum açıklarında boğularak hayatını kaybetti.

Rojava’daki evlerine bomba düşmesi ve PYD ile El-Kaide’ye bağlı El Nusra Cephesi arasındaki çatışmalardan kaynaklı Avrupa'ya kaçmak isteyen bir aile İzmir’den yola çıkarak Yunanistan’ın Kos Adası’na gitmeye çalıştı.

2 Ağustos Cuma günü botlarının batması sonucu aralarında 4 ve 9 yaşında çocukların ve hamile bir kadının da bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti.

Gruptan 6 kişi Yunanistan sularında 2 kişi ise Türkiye sularında can verdi.

Bu olaydan sonra devreye giren BDP Bodrum İlçe Örgütü cenazelerin Türkiye’ye gönderilmesi için Dışişleri Bakanlığı’nın harekete geçmesini talep etti.

BDP Bitlis milletvekilinin araya girmesi sonucunda cenazeler Türkiye’ye teslim edildi.

Cenaze yakınları Türkçe bilmedikleri için BDP yöneticileri vasıtasıyla hareket ettiler.

Cenazelerin memleketlerine gönderilmesi için Kaymakamlığa talepte bulunan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bodrum Eşsözcüsü Ayşe Erdem, kaymakamlığın talepleri yerine getireceği sözünü alsa da uçak saati yaklaşınca kaymakamlığın bir adım atmadığı ortaya çıktı.

Cenazeler mühürlü tabutlarda ısınmaya başladı ve havaalanında 8 cenaze ile BDP yöneticileri baş başa kaldı.

Bodrum Kaymakamlığından bir haber gelmeyince uçak giderlerini Bodrum BDP İlçe Örgütü karşılayarak cenazeleri Gaziantep aktarmalı olarak Rojava'ya, memleketlerine gönderdi.

Azat Liyan Öztürk / Demokrat Haber Bodrum