Belediye binası önünde eylem yapan Dikmen Vadisi halkı, çözüm masası kurdu, "Yıkım ölüm demektir, yaşam hakkımızı savunacağız” dedi

 

ANKARA- Dikmen Vadisi halkı, belediyenin yıkım kararına karşı Güvenpark'taki belediye binası önünde açıklama yaptı.

 

500 kişi "Barınma hakkımız söke söke alırız", "Direne direne kazanacağız", "Vadi Gökçek’e mezar olacak" sloganlarıyla Çözüm Masası kurdu.

 

Vadi halkı adına basın açıklamasını okuyan Gülhan Yalnız, bir haftalık süreçte yaşananları özetledikten sonra “Melih Gökçek bir yandan çözüm için görüşme talebinde bulunurken bir yandan da mahallemizi yıkmak için büyük bir hazırlık yaparak bizleri aldatmıştır. Melih Gökçek’in mahallemize gönderdiği uzlaşma heyetinin ucuz bir savaş taktiği olduğu ortaya çıkmıştır" dedi.

 

Gökçek’in katıldığı bir televizyon programında "Bunlar hak mücadelesi vermiyor, ideolojik mücadele veriyor" sözlerine de değinen Yalnız, "Yağmacı ve rantçı belediyecilik anlayışına karşı mücadele vermek ideolojik davranmak ise, evet bizler ideolojik davranmaktayız" diye konuştu.

 

Yalnız, çarenin halkın haklarını tanımak olduğunu söyledi ve Gökçek'i yalansız ve samimi Çözüm Masası'na davet etti. Açıklama “Ama illa ki evlerimizi yıkmak istiyorsan, yıkım bizim için ölüm demektir. Yaşamımızı savunacağız" sözleriyle son buldu. (ETHA)