Okmeydanı’nda 22 Mayıs günü yaşanan olaylarda polisin silah kullanması sonucu ensesinden vurulan Uğur Kurt’un vurulmasını protesto etmek isteyen gruba yeniden saldıran polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmada Ayhan Yılmaz hayatını kaybetmişti. Ayhan Yılmaz’ın kim olduğunu Yalıncak Sultan Derneği Temsilcisi Sevim Yalıncakoğlu İMC TV’ye anlattı.

İMC Özel programında Namık Kemal Dinç’in konuğu olan Yalıncak Sultan Derneği Temsilcisi Sevim Yalıncakoğlu, Ayhan Yılmaz’ın askerde gördüğü işkence ve dayaklar sonucu akıl sağlığını kaybettiğini söyledi.

Yalıncakoğlu, Ayhan Yılmaz hakkında anlatılanları şöyle aktardı:

“Ayhan Yılmaz, askerliği döneminde, askerde gördüğü ağır dayaklar ve işkenceler sonucu akıl sağlığını kaybetmiş ve çoğunluğu sokakta olmak kaydıyla, Örnektepe’deki esnafın yardımlarıyla yaşayan bir arkadaşımızmış kendisi. Üzerinden 24 saat geçmesine rağmen biz bir yakınını bulamadık. Kimsesini bulamadık.”

NE OLMUŞTU?

Okmeydanı’nda 22 Mayıs tarihinde Berkin Elvan’ı anmak ve Soma’daki işçilerin ölümünü protesto etmek için bir yürüyüş düzenleyen göstericilere polisin müdahalesi sonucu olaylar çıkmıştı. Polisin eylemde kullandığı silahtan çıkan kurşunsa Cemevi’nde cenaze bekleyen Uğur Kurt isimli bir yurttaşın ensesine isabet etmiş ve müdahalelere rağmen Kurt kurtarılamamıştı.

Kurt’un vuruluşunu protesto etmek isteyen mahalleli yürüyüş yapmak istemiş ancak polis yine izin vermemiş ve polisin yürüyüşe müdahale etmesiyle çatışmalar başlamıştı. Akşamında yaşanan çatışmalarda ise Ayhan Yılmaz hayatını kaybetmişti.

Ayhan Yılmaz’ın cenazesi dün (24 Mayıs 2014) toprağa verildi.