Her yılın sonunda genellikle çam ağacı, noel baba, fiyonklu hediye paketi gibi görseller ile “Yeni Yılınızı Tebrik ederiz” gibi kısa metinlerle yapılan yeni yıl tebriklerine ve kartlarına bu kez farklı bir yaklaşım geldi.

İşitme engellilerin yıllardır kangren olan sorunlarının çözülmesini, aylardır komisyonda bekleyen yasa tekliflerinin (Türk filmlerinde Türkçe altyazı şartı, otomatik vitesli otomobilde işitme engelliye ötv muafiyeti, vize için zorlanan engelli memura yeşil pasaport) yasalaşmasını isteyen İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği’nin hazırladığı yılbaşı tebrik videosu önce sorunları siyah zeminde duyuruyor.

“Karanlık geçmişe” gönderme yapan sayfalar, sayfa açma animasyonu ile yerini beyaz bir sayfaya bırakılıyor. Bu sayede birlikte sorunları çözerek “yeni yılda beyaz bir sayfa açma” çağrısı, sorunların geçmişte kalması dileği yapılıyor.

Tamamen gönüllüler tarafından oluşturulan sosyal içerikli tebrik videosu hem e-postalardan hem de sosyal medyadan gönderiliyor. Üst düzey devlet yetkililerinden, sokaktaki vatandaşa kadar tüm kesimlere gönderilen tebrik videosunda geçen cümleler şöyle:

İşitme Cihazlarında Düşük Sigorta Ödemeleri SORUNU,

Türk Filmlerinde Türkçe Altyazı Konulmaması SORUNU,

 Otomobilde Ötv Muafiyetinden Faydalanamama SORUNU,

 İşitme Engelli Çocuklarda Okul Öncesi Kaynaştırma Eksikliği SORUNU,

Adliyede - Karakolda İşaret Dili Tercümanları Olmaması SORUNU,

Yapılarda Loop İndüksiyon Döngü Sistemi Bulunmaması SORUNU,

Ve Bunlar Gibi Diğer SORUNLAR...

İşitme engellilerin sorunlarını birlikte çözmek ve beyaz bir sayfa açmak dileğiyle yeni yılınız kutlu olsun.

(Demokrat Haber)