IŞİD’in 22 Aralık gecesi ‘iki askeri yakarak’ öldürdüğünü iddia ettiği 19 dakikalık videonun üzerinden 55 gün geçti.

Söz konusu askerlerden olduğu iddia edilen asker Sefter Taş’ın ailesi görüntülerin yayınlanmasının üzerinden iki aya yakın bir süre geçmesine rağmen yetkililerden ne bir bilgi ne bir açıklama ne de haber alabilmiş değil.

Genelkurmay tarafından yapıldığı belirtilen araştırmalar henüz tamamlanmadı. 

ANNESİ FENALAŞTI

Zeynep Gürcanlı'nın BirGün'de yer alan ahberi şöyle:

Ailelerin acılı bekleyişi devam ederken Sefter Taş’ın annesi fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Oğullarının akıbetini öğrenemeyen ve uzun süredir psikolojik tedavi gören anne Taş’ın şuurunu kaybettiğini ve hastaneye kaldırdıklarını kaydeden baba Aydın Taş, “Ne oldu bizim çocuğa, unutuldu, 55 gün oldu. Karım şuurunu kaybetti, bende de güç kalmadı, tek bir açıklama bekliyoruz” sözleriyle sitemlerini dile getirdi.

“SANKİ DONDURUCUDA” 

Baba Taş, şu ana kadar tek bir açıklama dahi yapmayan yetkililerle, olayın üzerine gitmeyerek sessiz kalan medyaya öfkeli. Baba Taş, kırgınlığını ve öfkesini eşini kaldırdıkları hastaneden şöyle dile getirdi: “Zaten felaketler art arda geliyor, her yerden şehit haberleri alıyoruz. Artık yalvarıyorum, devlet yetkilileri bir açıklama yapsın, biz hâlâ bekliyoruz. Devlet sanki olayı şu an derin dondurucuya attı, bekletiyor! Ailece hastanedeyiz. Benim artık gücüm kalmadı. Usandım açıkçası. Acı kaldıramıyorum.”

KİLİS'TE KAÇIRILMIŞTI

Kilis sınırındaki Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görev yapan 21 yaşındaki Sefter Taş, 1 Eylül 2015’te IŞİD’ciler tarafından kaçırılmış, arkadaşı Yusuf Beylem ise IŞİD’in saldırısı sonucu yaşamını yitirmişti.