Ayvalık ilçesinde, sabah saat 04.30’da meydana gele olayda, yol kenarındaki ağaca bağlı olan bir köpek havladı diye H.H adlı bir şahıs tarafından sahibinin gözleri önünde tüfekle vurularak hunharca öldürüldü.

Alınan bilgiye göre; sabah saat 04.30’da kamyon şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan Yıldıray Seyhan adlı bir vatandaşın evinin önündeki ağaca bağlı köpeğe, yoldan geçerken havladı diye H.H (27) adlı bir şahsın kızması sonrasında olay yerine yakın olan evine gidip, evinden aldığı av tüfeğiyle köpeği öldürdüğü öğrenildi.

Ayvalık’ta Yenimahalle-Çakabey Caddesindeki araç trafiğine açık yolun kenarında bir ağaca bağlı köpeğin kendisini tüfekle öldürmek için gelen H.H’ye daha da çok havlamaya başlamasıyla köpeğin havlayışlarına uyanan köpeğin sahibi Yıldıray Seyhan’da evinin penceresinden tanık oldu.

Seyhan’ın elinde av tüfeğiyle ailecek çok sevdikleri ve ‘Deli’ adını verdikleri köpeğe ateş etmek üzere olan H.H’ye pencereden adeta yalvararak, ‘Vurma köpeğimizi’ demesine rağmen, H.H’nin vurdumduymaz davranarak zavallı köpeği tek el ateş ederek boğazından vurarak öldürdüğü öğrenildi.

KÖPEĞİNİN KANLAR İÇİNDEKİ CANSIZ BEDENİ BAŞINDA GÖZYAŞI DÖKTÜ

Olay sonrasında, köpeğin sahibi Yıldıray Seyhan olay yerine polisleri çağırırken, iki çocuk annesi eşi Nurgül Seyhan ise adeta evladı gibi gördüğü köpeğinin kanlar içindeki cansız bedenine sarılarak dakikalarca gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı.

3 yıl önce çobanlık yaptıkları dönemde kendilerine ait keçi sürüsüne sahip çıksın diye Ayvalık Belediyesi’ne ait Köpek Barınağı’ndan aldıkları çoban köpeğinin o günden sora ailelerinin bir parçası olduğunu anlatan Nurgül Seyhan, “Köpek bu havlar tabi. Kimseye en ufak bir zararı olmayan bu zavallı ve savunmasız hayvana bu yapılır mı?” diye sordu.

GÖZLERİ ÖNÜNDE ÇOK SEVDİĞİ KÖPEĞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Oldukça üzgün olduğu gözlenen Yıldıray Seyhan ise, sabaha karşı saat 04.10 sıralarında köpeğinin havlayışların uyandığını belirterek, “H.H adlı komşumuzun oğlu yoldan geçerken, yolun kenarında bağlı olan köpeğimizin havlamasına kızdı. Koşarak evine gitti. 5-10 dakika sonra da elinde av tüfeğiyle geldi. Bu kez bizim köpek daha da fazla havlamaya başladı. Pencereden başımı uzattığımda, elinde tüfekle köpeğimize ateş etmeye hazırlandığını gördüm. ‘Yapma köpeğimizi vurma’ diye haykırdım ama beni dinlemedi ve o anda bağlı bulunduğu ipin sayesinde şaha kalkan köpeği gözlerimin önünde öldürdü. Arkasından koştum ama eve kaçtı. Polise gittim ama yapılan aramalarda henüz tüfek bulunamadı” dedi.

İNSAN MI VURDUK, ALT TARAFI BİR KÖPEK” İFADESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

H.H’nin Ayvalık Merkez Polis Karakolunda verdiği ifadede ‘Yahu biz insan mı vurduk? Altı üstü bir köpek” şeklinde ifade verdiğini söyleyen Yıldıray Seyhan, H.H’nin ateş ederken, kendisinin de bulunduğu eve doğru ateş ettiğini ve köpeğe attığı kurşunun ıskalaması halinde merminin evine yada kendisine bile isabet edebilme ihtimalinin çok yüksek olduğunu kaydetti.

Havladı diye evine gidip tüfeği alıp, çok sevdiği köpeğini gözlerinin önünde öldüren H.H’den şikayetçi olduğunu belirten Seyhan, “Bizim burada sıklıkla hırsızlık vakaları oluyor.

Kamyonumuzun lastikleri çalınıyor ve benzeri şeyler oluyordu. Köpeğimiz Deli’yi de havlasın ve bizi uyarsın diye besliyorduk. Köpeğimizi hunharca katleden komşumuzun oğlundan şikayetçi oldum. Hatta şikayetçi olmakla kalmadım ve konuyu Hayvan Hakları Derneği yetkililerine kadar ilettim. Bu işin peşini bırakmayacağım” diye konuştu.

Seyhan çiftinin komşularının da yaşanılan olayı ‘vahşet’ olarak nitelendirdi.

Olay yerine gelen ekipleri Seyhan çiftinin komşusu olduğu öğrenilen H.H’yi gözaltına alarak soruşturma başlattı. (ayvaliksozcu.com.tr)