Amerika'da eşcinsellere yönelik yayın yapan "The Advocate" dergisi, Papa'yı yılın kişisi seçti.

"The Advocate" dergisi, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francisco'yu yılın kişisi seçme kararında Papa'nın sözlerinin etkili olduğu vurguladı. Papa Francisco'nun "Bir kişi eşcinsel ise ve Tanrı'yı arıyor ise ben kimim ki bunu eleştireyim" sözleri, dergi tarafından yılın kişisi unvanını almasını sağladı. Dergi, Papa'yı kapak resmi yaparken, sözlerini de resminin yanında yayımladı.

Her ne kadar Papa Francisco, eşcinsellere destek veren bir tutum sergilemese de bu sözleriyle Katolik dünyasında büyük bir etki yarattığı bildiriliyor. Dergi, Papa'nın sözleriyle birçok kişiyi etkileyerek, düşünmeye sevk ettiğini sağladığına yer verdi.

Papa'nın, yılın kişisi seçilmesini sağlayan açıklamayı, temmuz ayında Brezilya'da katıldığı Dünya Gençlik Günü etkinliklerinden dönüş yolunda, bir gazetecinin uçakta kendisine, eşcinsel lobisine dair sorduğu soru üzerine yapmıştı.

Papa Francisco, kısa süre önce ünlü Amerikan Time dergisi tarafından da yılın kişisi seçilmişti. Bu unvan 1927 yılından bu yana veriliyor.

©Deutsche Welle Türkçe