Edirne'de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, bu yıl da Sarayiçi'nde yakılan Kakava ateşiyle başladı.

Habertürk’ün haberine göre, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bu yılda geleneği bozmayarak vekaletini Roman Meclis Üyesi Erkan Makas'a bırakarak, Kakava Şenliklerine davetli olarak katıldı.

Kakava ateşini protokol üyeleri birlikte yaktı. Kakava ateşinin yakılmasının ardından Romanlar ateşin başında dans etti.
 
Edirne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Bulgaristan Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ile Edirne Belediye Bandosu'nun konseri renkli görüntülere sahne oldu.

Kakava Şenlikleri kapsamında Edirne Belediyesi tarafından şenliklere katılanlara pilav ikramı yapıldı. Kutlamalar, kapsamında Romanlar sabaha karşı Tunca Nehri'nde yüzlerini yıkadıktan sonra dileklerini nehre bıraktı.

Öte yandan Romanların kültürünün bir parçası olan Kakava şenlikleri, günümüzde Edirne Valisi ve Belediye Başkanı tarafından desteklenen uluslararası bir festival şeklini aldı.