Vosvos minibüslerin (bus) Balkanlar'daki en önemli buluşması sayılan Balkan Bus Meeting bugün Burhaniye - Altın Camping'de başladı. Pazar gününe dek sürecek buluşmaya hem Türkiye'den, hem de Balkan ülkelerinden 100'ü aşkın klasik Vosvos minibüs ve karavanların katılması bekleniyor.

Buluşmaya bu sabah (Cuma) itibariyle giriş yapan 35 dolayında bus, Vosvos ve karavan alanda renkli görüntülere sahne oldu.

2011 yılında Yunanistan, 2012'de Bulgaristan, 2013'de Türkiye, 2014'de Romanya, 2015'de Sırbistan, 2016'da Yunanistan, 2017'de Bulgaristan'da düzenlenmişti. Bubyıl yeniden Türkiye'de düzenlenen Balkan Bus Meeting Balkan ülkelerindeki klasik Volkseagen bus ve karavan hobisine gönül verenlerin buluşma noktası.

Türkiye'deki buluşmayı organize eden Anatolia Bus Club, "Bu seneki buluşma yine renkli geçecek. Bu etkinlik Balkanlar'daki en prestijli buluşma olarak kabul ediliyor. Buluşmaya cuma sabah olmasına rağmen 35-36 dolayında araç giriş yaptı. Toplam katılım 100'ü aşacaktır ve bunların 30'unun da yurt dışından olacağını tahmin ediyoruz. Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Ukrayna, Almanya, Sırbistan'dan katılım bekliyoruz. Cumartesi tüm gün gelenekselleşen etkinliklerimiz olacak. Ama en önemlisi sekiz yıldır bir araya geldiğimiz insanlarla yeniden buluşmak, klasik Volkswagen ve kamp kültürünü geliştirmek için uğraş veriyoruz. Ve elbette sınırların olmadığı bir dünya özlemi de tüm ülkelerce buluşmalarda en çok dile getirilen duygu" açıklamasını yaptı.

Buluşmanın şimdilik en eski model Vosvos minibüsü ise henüz buluşma başlamadan alandaki yerini alan 1966 model Volkswagen T1. Kocaeli'den buluşmaya eşi, 3,5 yaşında ve 8 aylık iki çocuğuyla katılan Utku Can Demir, "Buluşmaya katılmamdaki en büyük sebeplerden biri Anatolia Bus Club'un organizasyonu olmasıydı. Ayrıca kamp kültürü ve Volkswagen hobisini çocuklarımızın da almasını istedik. Kocaeli'nden buluşmaya katıldık. 52 yaşında bir ihtiyar delikanlı ile burada olmak çok keyifli" dedi.

Balkanlar'daki bus sahilerini ve karavan sevdalılarını bir araya getiren Balkan Bus Meeting pazar gününe kadar devam edecek.

Haber: Mustafa Dermanlı