Adalarda faytonların kaldırılması için 41 gündür İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeki Saraçhane Parkı’nda 'Yaşam Nöbeti’ tutan hayvan özgürlüğü aktivistleri nöbetlerini sonlandırdı

'Yaşam Nöbeti' tutan aktivistler adına konuşan Derya Yener, “Yaşam Nöbeti etrafında yanyana gelmiş hayvan hakları savunucuları ve hayvan özgürlüğü aktivistleri olarak bu yeni aşamada, uzun süreler boyunca ağır şartlarda çalıştırılan atların kimsenin kölesi olmadan, özgürce, şiddetten ve sömürüden uzak, güvende yaşayabilmelerini sağlayabilmek için tüm gücümüzle çalışacağımızı bir kez daha açıklıyoruz. Bu amaçla şu anda Adalar’da yaşayan 1300’e yakın atın en kısa zamanda bizlerin de önerileri dikkate alınarak, hayvan haklarına ilişkin denetim mekanizmalarının kurulduğu yeni yaşam alanlarına alınması sürecinin takipçisi ve katılımcısı olup ,atların sağlık ve güvenliğini sağlamak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Açıklamada vegan aktivistler adına söz alan Funda Gül Özdem, hayvan hakları mücadelesine yaşam nöbetiyle yeni bir bakış açısı getirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Hayvanları yemek, giyecek, denek, taşıt, köle ve eşya statüsüne  koyan bu sömürü düzeninde; özgürlük, eşitlik ve adalet diye haykırıyoruz. İneğin, tavuğun, balığın özgür olduğu vegan bir dünyanın temellerini atarken; yaşam nöbeti direnişini başlatan ve "Tüm Hayvanlara Özgürlük!" diyen aktivistler; hayvan hakları mücadelesinin bütün hayvanlar için olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Birlikteliğimizden aldığımız dayanışma gücü, Burak Özgüner'den aldığımız umut ve ilhamla tüm hayvanların özgürlüğüne koştuğu günleri birlikte örüyoruz. Son kafes kırılana dek; hayvan sömürüsü ve köleliğine karşı özgürlük, katliama ve ölüme karşı yaşam!”