20 yıl süre ile 16 bin kişinin çocukluk davranışlarını inceleyen iki farklı bilimsel araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

The Independent gazetesinde yer alan habere göre yaramaz çocukların büyünce hem ekonomik hem de politik anlamda 'sol kanat'a daha eğilimli yetişkinlere dönüştükleri belirtildi. 'Eski alışkanlıkların kolay yıkılmadığı' yorumu ile verilen haberde araştırmaların bunun doğruluğunu ispatladığına dikkat çekildi. 

'YARAMAZ ÇOCUKLAR OTORİTEYE UYUM SAĞLAMIYOR'

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, toplam 16 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen iki farklı araştırma çocukluk davranışları ile politik tercihler arasında bağlantı olabileceğini ortaya çıkardı. Haberde daha yaramaz çocuklar 'solcu' yetişkinlere dönüşüyor. Konuyu değerlendiren Londra Üniversitesi'nden Gary J. Lewis, yaşıtlarına göre çocuklukta 'daha kavgacı ve agresif' davranışlar sergileyen bireyler büyünce ekonomik ve politik anlamda 'sol kanat'a daha yakın bireylere dönüştüğünün araştırmalar ile kanıtlandığını belirti.

Ancak, araştırma çocukluktaki bu durumun yetişkinlikteki tüm davranışları açıklayamacağı ifade edildi. 20 yıl süren araştırmaya 16 bin kişinin katıldığı belirtildi. Araştırma kapsamında katılımcı ailerin çoğunluğu 5-6 yaş aralığındaki çocuklarının davranışlarından şikayetçi olduğuna dikkat çekildi. Araştırma yaramaz çocukların otoriteye uyumlu olmadığını ortaya koydu.