Praksis Müzik Grubu yeni şarkısı ‘Güzel Günler’i yayınladı. “Güzel günler ona yürümezsen sana gelmez” başlığıyla yayınlanan şarkı, YouTube, Spotify gibi dinleme platformlarından dinlenebiliyor.

2019 Eylül'de “Güzel Günlere Turne” şiarıyla yaptıkları turnede Türkiye’nin 20 ayrı yerinde bu şarkıyı seslendirdiklerini, aldıkları geri dönüşlerle şarkıyı güçlendirip kaydettiklerini ifade eden Praksis, neden böyle bir şarkıya ilişkin açıklamasını şöyle yapıyor: “Toplumsal mücadele külliyatına bir ‘güzel günler’ şarkısı da bizden! Güzel günlere dair beslenen umuda kombin bir kaynak şarkı... Güzel günler, ona yürümezsen sana gelmez”

Şarkının sözleri şöyle:

Sorular var, sorunlar var, sorular

Bizi bir fırtınaya iten sorular

Biliriz biz, biliriz biz, biliriz

Fırtınadan sonra hep güneş doğar

*

Beklesek mi alışsak mı?

Umutsuzluğa alışsak mı?

Biliriz biz, biliriz biz, biliriz

Fırtınadan sonra hep güneş doğar

***

Praksis Müzik Grubu, 2012’de kuruldu. Mitinglerde, grevlerde, eylemlerde yüzlerce konser verdi. Türkiye, Kıbrıs, Almanya ve Hollanda’nın çeşitli şehirlerine turneler düzenledi. Gezi İsyanı’nda “halkı müzikle dinamik tutmak”Şimdiye dek 3 albüm (Sokaklarda İsyan Var, Kavga Devam Ediyor, Tekmeye Kafa) ve 4 ‘single’ (Meçhul Öğrenci Anıtı, Açlık Çoğunluktadır, Grup Yorum için Bir Dağ Türküsü, Güzel Günler) yayınladı.