Vegan hükümlü Osman Evcan açlık grevinin 38. gününe girdi. Evcan’ı cezaevinde ziyaret eden avukatı, 60 yaşındaki Evcan’ın 54 kiloya düştüğünü ve sağlığının kötüye gittiğini kaydetti.

Avukatları, Evcan’ın iki senedir tecritte olduğunu ve gardiyanlar, avukatları ve görüşçüleri dışında kimseyle konuşmadığını belirtirken, Samsun’da yaşayan ailesi için Silivri’ye görüşe gelmenin de çok zor olduğunu ifade etti.

26 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan Evcan, vitamin desteği de almıyor; sadece su, limon, tuz ve şeker tüketiyor.

Evcan’ı cezaevinde ziyaret ettikten sonra bianet’e konuşan avukatı şunları söyledi:

“Osman Evcan’ın talebi üzerine Adalet Bakanlığı’na bir yazı yazılmıştı. Bakanlıktan cezaevine yanıt gelmiş. Adalet Bakanlığı’nın yazısında, spor ve sohbet hakkının bir hak olduğunu ve haftada 10 saate kadar çıkartılması gerektiği belirtiliyor. Buna rağmen cezaevi yönetimi Evcan’a spor ve sohbet hakkı tanımıyor.

Evcan’ın bir talebi de üç kişilik odaya geçmek. İki senedir gardiyanlar, avukatlar ve görüşçüleri dışında kimseyle konuşmadı.

Cezaevi müdürü, dün kendisine açık cezaevi yemekhanesinden çıkan vegan yemek listesini vermiş. Ama Evcan diğer talepleri kabul edilmeden açlık grevini bırakmayacak. Talepleri de gerçekleştirilmesi zor talepler değil.”