Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Ordu Valiliği döneminde kendisine hakaret ettiği iddiasıyla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı gıyabında alenen hakaret” suçlamasıyla verilen cezaya ilişkin açıklamada bulundu.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz,  “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne meydan okuyan, kuralları çiğneyen her kim varsa eninde sonunda hesap verir” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Valilik Akçakoca Toplantı Salonu'nda düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

23 Haziran 2019'da tekrarlanan İstanbul seçimleri öncesinde Karadeniz illerinde mitingler düzenleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 Haziran günü İstanbul’a dönüş için gittiği Ordu-Giresun Havalimanı’nda ekibiyle VIP'ten geçerken tartışma yaşadı.

Bu sırada dönemin Ordu Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği öne sürülen İmamoğlu hakkında dava açıldı.

İmamoğlu'na 7 bin 80 TL adli para cezası verilen davaya ilişkin değerlendirmesini sosyal medya hesabından yaptığını anımsatan Yavuz, “Seçilmişlerin suç işleme hakkı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne meydan okuyan, kuralları çiğneyen her kim varsa eninde sonunda hesap verir” dedi.

İmamoğlu'nu yalan söylemekle suçlayan Yavuz, “İki genel başkan yardımcısı, bir o kadar milletvekili ve parti teşkilatıyla duruşmaya giriyorlar, benim sadece avukatım vardı. Başka bir şey söylemeye gerek var mı? Fox TV bana ait değil, Global TV de bana ait değil, kaseti benim üretmem mümkün olmadığına göre... Dinlenmeyen bir şey yok, dolayısıyla yalanı tescil edilmiştir" diye konuştu.

Vali Yavuz, ceza davasının sonuçlandığını, tazminat davasının devam ettiğini dile getirdi.