Tutarsızlığın tutarsızlığı gibi bir hal başımıza musallat oldu, öyle ki artık utancın utancını yaşıyoruz.

Şırnak'ta çıkan çatışmada hayatını kaybeden Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ın "Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor" isyanı, bu ülkenin yönetenleri için, yanaşmaları için, koltuğuna kurulup 'koyun koyun' izleyenler için bir utanç meselesidir.

“Ali’m diye seslendi ve şapkasını çıkarıp bağırarak, “Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip 'Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok” diye feryat etti.

Normal bir ülkede yürek yakmalıydı bu sözler, infial yaratmalıydı, kitleler sokaklara, sokaklar meydanlara sığmaz mahşeri bir kalabalıkla 'savaşa hayır' demeliydi.

Normal bir demokraside bu sözler, bu isyan suç duyurusu sayılmalıydı. Savaşa karar verenlerin yargılanmalı, en hafif tabiriyle öz eleştiri vermeliydi.

Normal bir toplumda medyanın karalar bağlaması, "Mehmetçik savaşa isyan etti", manşetleri atması gerekirdi.

Ama normal bir ülkede yaşamıyoruz, demokrasiyle yöneltilen bir düzene sahip değiliz, ahlaklı bir medyamız yok, bunların hiçbiri olmadı. Bu olmamışlık ülkenin utancıdır. Bir de utancın utancı var yaşadığımız... İzanını, irfanını, vicdanını, yitirmiş yanaşmaların, savaş taraftarlarının suçlamaları karşısında Yarbay Mehmet Alkan ve ailesinin "biz Alevi değiliz" diyerek açıklama yapması... Ölmek yetmiyor bir de suçlu oldular.

İşte bu garabet, bu olmamışlık, utancın utancıdır.

Savaş taraftarı olduğun ölçüde vatanseversin artık. Ordu mensubu olmak, Yarbay olmak, Yüzbaşı kardeşini savaşta kaybetmek yeterli değil artık.

Şimdi gözlerinizi kapatın ve durup düşünün Kürt olmanın, Alevi olmanın çilesini...

Türk'ün silahlı kuvvetlerinin bir neferi "ihanetçi olmaya" şah damarı kadar yakınken, savaş karşıtı olanlar, ilanihayet barış diyenler, hak diyenler, insanlık onuru diyenler, afedersiniz Ermeni olanlar, Allah göstermesin Kürt olanlar ve aniden Alevi olma ihtimali baş gösterenler hangi ithamı hak eder, hangi affedilmez suçun müsebbipleri olurlar!

Bu utanç yetmezmiş gibi çıkıp; 2023 hedefleri diyorlar, ileri demokrasi diyorlar, eşit olmayı zinhar kabul etmeyen ırkçı beyinleriyle Türk-Kürt kardeştir palavraları sallıyorlar.

Yarbay Mehmet Alkan, "Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip 'Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok” sözleriyle arı kovanına çomak sokmakla kalmadı, yanaşmaların biat biat diyerek kula kulluk sanatı icra ettikleri şu garip zamanlarda, bağlı gözlerin bağını çözerek "kıral çıplak" dedi.

Şüphesiz bu affedilmez bir suç. Bu sözleri söyleyen ordu mensubu da olsa ihanet etmiştir! Gülen cemaati üyesi olması, Alevi olması muhtemeldir.

Cenazenin toprağı kurumadan sosyal medya üzerinde talimatla hareket ettikleri izlenimi veren "şebekler ordusu" alçaklığın sınırsız ve sorumsuz sularında kulaç atmaya başlayıp, dakikalar evvel el üstünde tuttukları Yarbay Mehmet Alkan'ın şehit yakını kimliğine haiz olmayan dış güçlerin maşası, Türk'ün gücüne leke süren bir hain olduğunu iftiharla yazıyorlardı.

Havuz medyasının adı lazım olmayan bir yanaşması bir dizi çemkirdikten sonra Yarbayın sicilini anımsatıp, aba altında sopa gösteriyordu. Paralelci ilan edilip soluğu kodeste alabilirsin Yarbayım diyordu.

Komutanlığı döneminde JİTEM'in kurularak yargısız infazların yapılmasına ve itirafçılarla birlikte silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yapılmasına karşı çıkan Orgeneral Eşref Bitlis'in, uçağın henüz aydınlanamayan nedenlerle düşmesi sonucu hayatını kaybetmesi gibi hazin bir son, daha sonra Rıdvan Özden ve Bahtiyar Aydın gibi Bitlis'in ekibi içinde yer alan bazı yüksek rütbeli askerlerin görevi başında ölmesi, ister kabul edin ister etmeyin bugünkü tehdidin fiili halidir.

Kıyamete kadar savaşmaya niyetliyseniz, erzağınızı toplayıp cepheye gitmeye de hazır olun derim, zira bu hastalıklı ruhla, bu kirli savaş yöntemleriyle, ölümü baş göz üstüne koyan cinsten cepheye sürecek asker bulmanız gittikçe zorlaşıyor.