Uşak'ta cinsel istismara maruz kalan 2 yaşındaki çocuk yoğun bakımdan çıkarıldı. Olayın faili Y. Ercan'ın cezalandırılması için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Davayı üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları Ezgi Sağcan ile Volkan Berber soruşturma sürecinde "kuvvetli suç şüphesi" bulunmayan annenin de hedef gösterilmesine ilişkin basın açıklaması yayınladı.

'ÇOCUĞUN ÜSTÜN YARARI İÇİN GİZLİLİK KARARI'

Osman Çaklı'nın Gazete Duvar'da yer alan haberine avukat Ezgi Sağcan ve Volkan Berber istismara uğrayan çocuğun yanında olan aile bireylerinden vekalet aldıklarını, bu sayede dosya içeriğine erişebildiklerini açıkladı. Soruşturmayı yürüten savcı ile bir görüşme yaptıklarını dile getiren avukatlar, çocuğun üstün yararı nedeniyle dosyada gizlilik kararı alındığını belirtti. Açıklamada, aile bireylerinin yoğun bakımdan çıkarılan çocuk ile görüştüğü aktarılırken çocuğun konuşmalara tepki verdiği bilgisi paylaşıldı.

'KİŞİLER BAZINDA YAPILAN AÇIKLAMA DELİLLERİN KARARTILMASINA NEDEN OLABİLİR'

Zaman zaman gerçek dışı bilgi ve haberler ile birtakım kişileri hedef gösteren açıklamalar yapıldığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Yaşanan olaydan sonra fail tutuklanmış olup, başkaca kişiler üzerinde kuvvetli suç şüphesinin varlığına savcılık tarafından kanaat getirilmemiş ve başka kişiler hakkında tutuklama gerçekleşmemiştir. Soruşturma devam etmektedir. Kişiler bazında kamuoyuna yapılacak her türlü açıklama olası suç şüphelerinin delilleri karartmasına, kaçmasına veya saklanmasına yol açabileceği gibi masumiyet karinesi gereği suçla ilişkisi olmayanların töhmet altında kalmasına, hedef olmasına neden olacaktır. Ayrıca belirttiğimiz avukatlar dışında hiçbir avukatın davada vekaleti bulunmamaktadır. Bizler dışında başka hiçbir kurum aile ve ilgili savcı ile görüşmemiş dosya içeriğinden bilgi almamıştır"