Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, yaşanan afetler ve can kayıpları nedeniyle Urfa’da Newroz kutlaması yapılmayacağını açıkladı.

HDP de afetlerin ardından yaşanan can kayıpları ve afetin yarattığı yıkımı gerekçe göstererek Newroz programının iptal edildiğini duyurdu.

'İKTİDARA ÖFKEMİZİ SANDIKLARA YANSITMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

Duvar’dan Fatma Keber’in haberine göre, HDP İl örgütünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gönül isterdi ki, açığa çıkan bu toplumsal dayanışma ve mevcut iktidara karşı biriken öfkeyi Viranşehir Newroz alanında bu ruh ile birleştirip haykıralım. Ancak halk olarak yaşadığımız bu kadar acı ve gözyaşına kayıtsız kalamazdık. Bundan dolayı halkımızın bu acısını içimizde hissettiğimizi belirterek Newroz kutlamamızı Urfa bölgesi olarak iptal etmiş bulunmaktayız.”

Açıklamanın devamında, "Her ne kadar Newroz bayramını kutlamasak da içimizde iktidara karşı devleşen demokratik öfkemizi sandıklara yansıtmak için var gücümüzle çalışacağız" denildi.

‘BU NEWROZ'U DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLERE ADIYORUZ’

HDP Urfa İl Eşbaşkanı Ahmet Atış da Urfa'da depremin yarattığı yıkımı ve son olarak selde 17 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, kentte yas varken Newroz kutlamanın etik olmayacağını belirtti. Atış, "Binlerce insanın konaklayacağı yer dahi yok. Bu Newroz'u depremde hayatını kaybedenlere adayacaktık. Halen de öyledir, onlara adıyoruz" dedi.