Ukrayna Savunma Bakanlığı, Harkov yakınlarındaki çatışmalarda bir Rus generalin öldürüldüğünü duyurdu.

BBC bu iddiayı bağımsız kaynaklara doğrulatamadı. Rus yetkililer de açıklama yapmadı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başkanlığı'nın açıklamasına göre 41'nci Ordu Başkan Yardımcısı Tümgeneral Vitali Gerasimov'la birlikte bazı üst düzey subaylar da öldü.

Ukrayna istihbaratı Gerasimov'un ikinci Çeçen savaşına ve Suriye'deki operasyonlara katıldığını ve Kırım'ın ilhakı sonrası madalyayla ödüllendirildiğini duyurdu.

Ukraynalı yetkililer, Twitter'da Gerasimov'un fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafın altında kırmızı harflerle "Öldürüldü" yazıyor.

UKRAYNA'DA ÖLEN YA DA YARALANAN SİVİLLERİN SAYISI ARTIYOR

Ukrayna Acil Yardım Hizmetleri (SES), Rus birliklerin dün gece ve bu sahahın erken saatlerinde bombardımına devam etmesi nedeniyle ölen ya da yaralanan sivillerin sayısının artmaya devam ettiğini duyurdu.

Kiev'in batısındaki Jitomir'de bir petrol deposunda çıkan yangın sabahın ilk saatlerinde söndürüldü.

Doğudaki Sumi kentinde hava bombardımanında sivil yerleşim alanları vuruldu. Bir apartmanda yangın çıktı. Yerel yetkililer, ikisi çocuk dokuz kişinin öldüğünü açıkladı.

Ülkenin güneyindeki Mikolaiv'de bazı yerleşim bölgelerinde yangınlar çıktı. Saldırılarda dört sivil hayatını kaybetti, Enkaz altından beş kişi yaralı olarak kurtarıldı.

Ukrayna'nın doğusundaki Harkov'da Rusya'nın topçu ateşi sonucu dokuz katlı bir binada yangın çıktı. 27 dairenin bulunduğu apartmandaki yangın 4 saatte söndürüldü. En az dört kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak: BBC Türkçe