Ukrayna'nın müzakere heyetinde yer alan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Ukrayna'nın Mariupol'la ilgili Rusya tarafıyla koşulsuz müzakerelere hazır olduğunu belirterek savaşan askerlerin takası konusunda görüşme isteğini duyurdu. Podolyak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Rusya'ya "özel bir müzakere turu" teklif etti.

Ukraynalı müzakereci David Arakhamia da yaptığı açıklamada, Rusya'yla takas görüşmeleri için Mariupol'a gitmeye hazır olduklarını belirtti. Arakhamia, “Askerlerin tahliyesi konusunda sahada doğrudan müzakereler yapılması için bir teklif sunulduğunu” söyledi.

ZELENSKİY'DEN TEPKİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de dün yaptığı açıklamada "Ukraynalı sivil ve askerleri, Rusya ordusunun geride bıraktığı ölü ve yaralılarla değişmeye hazır olduğu" mesajı vermişti.

Zelenskiy, "Mariupol'da durum kötüye gidiyor. Maalesef orada olumlu bir sonuç alamıyoruz. Şehrin ablukasını henüz kaldıramadık. Bunun iki yolu var. Birincisi bize ağır silah yardımlarının sağlanmasıdır. İkincisi ise diplomatik yol. Fakat Rusya henüz bunu kabul etmiyor" demişti.