İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine rağmen meclis toplantısı için bir araya getirilen Tuşba Belediyesi'nin meclis üyeleri, müdür ve belediye çalışanlarından oluşan yaklaşık 50 kişi koronavirüs şüphesi nedeniyle kendi evlerinde karantinaya alındı. 
 
Van'da Tuşba Belediyesi meclis üyeleri, müdür ve belediye çalışanlarından oluşan yaklaşık 50 kişi koronavirüs (Kovid-19) şüphesi nedeniyle kendi evlerinde karantinaya alındı. İl dışına yaptığı bir ziyaret sonrası rahatsızlanarak, hastaneye giden bir meclis üyesi ve kardeşinde virüs tespit edilmesi üzerine meclis üyeleri ve belediye çalışanları tedbir amaçlı kendi evlerinde karantinaya alındı. 
 
AKP'Lİ BAŞKAN GENELGE DİNLEMEDİ 
 
16'sı Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP), 11'i AKP'den ve 4'ü ise görevden alınan HDP'li meclis üyeleri yerine atanan kayyımlar ile birlikte müdür ve meclis çalışanlarından oluşan yaklaşık 50 kişi, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine rağmen, 8 ile 12 Haziran arasında AKP'li Belediye Başkanı Salih Akman'ın olağan toplantı kararıyla bir araya geldi. 
 
MECLİS ÜYELERİ KARANTİNADA 
 
Hiçbir tedbirin alınmadığı salonda 5 gün boyunca günlük yaklaşık 3 saat bir arada kalan meclis üyeleri bugün aranarak, karantinaya alındıkları bildirildi. İzolasyona uymaları, evlerinden çıkmamaları ve misafir almamaları konusunda uyarılan meclis üyeleri, müdür ve çalışanlar, aileleriyle birlikte 14 gün boyunca bulundukları yerlerde karantinada kalacak.
 
GENELGEYE RAĞMEN OLAĞAN TOPLANTI 
 
İçişleri Bakanlığı'nın, "Meclisler Temmuz ayına kadar olağanüstü bir durum olmadığı müddetçe toplantı yapamaz. Olağanüstü toplantı kararı ise valiliklerin izniyle anacak bir madde görüşülmek kaydıyla, tedbirler alınarak toplanabilir" kararına rağmen, 2019 yılında seçilen HDP'li Eşbaşkanların KHK'li olduğu gerekçesiyle mazbataları kendisine verilen AKP'li Akman'In kararıyla toplanan meclis, belediye binası yanında bulunan arsanın satışı ve belediyeye ait Tuşba Kent A.Ş.'nin yönetim kurulunu belirleme görüşmeleri için 5 gün boyunca bir araya geldi. 
 
MECLİS RANT İÇİN TOPLATILDI!  
 
Genelge ve salgın tehdidine rağmen toplantı kararı alınmasının soruşturmalık bir durum olduğunu dile getiren HDP'li meclis üyeleri, söz konusu Tuşba Kent A.Ş.'nin yönetiminin, görevden alınan HDP'li meclis üyeleri yerine atanan kayyımlardan oluştuğunu ve rant sağlamak için toplantı kararının alındığını savundu.