Türkiye'nin güneydoğusundaki operasyonlarda yalnızca Türkiye'deki değil, sınırın diğer tarafında bulunan Suriye'nin Kamışlı kentindeki siviller de zarar görüyor.

Türk hükümeti, gazetecilerin ve insan hakları örgütlerinin ülkenin güneydoğusundaki Mardin'in Nusaybin ilçesinde Kürtlere karşı yürütülen operasyonları izlemesine izin vermiyor.

Ancak RT, Nusaybin ilçesinden 200 metre uzaklıkta olan Kamışlı'daki bir kaynaktan, bu operasyonların izlenebildiği bir video elde etti.

Sputnik’in yerel kaynklara dayandırdığı haberine göre, Türkiye'den açılan topçu ateşi nedeniyle Kamışlı'da marttan beri biri çocuk olmak üzere en az iki kişi öldü. Bu, Türk hükümetinin Nusaybin'deki operasyonlarının, ilçenin karşısında bulunan Kamışlı'da da sivillerin ölmesine neden olduğu anlamına geliyor.

'KAMIŞLI'DAKİ BİRÇOK EV VE CAMİ ZARAR GÖRDÜ'

Kamışlı sakinlerinin RT'ye anlattığına göreyse, bu kente her gün ortalama on top mermisi düşüyor. Türkiye'den rastgele açılan topçu ateşi birçok evi, cami ve sivil tesislerin zarar görmesine neden oluyor.

'TOP MERMİSİ DÜKKANIMIN ÖNÜNDE PATLADI'

Yerli bir tüccar olan Muhammed Hasso, bir keresinde Türkiye'den gelen bir top mermisinin dükkanının ve üç kişinin beklediği bir otobüs durağının hemen önünde patladığını anlattı: "Üç kişi burada oturuyordu. Birden top mermisinin ıslığını duyduk. Ardından da patlama oldu. Patlama yüzünden her şey tahrip oldu. Siviller etkilendi. Mermi Türkiye'den geldi. Bu, bir tank topuydu."

'GÖZLERİMİ YENİDEN AÇTIĞIMDA HASTANEDEYDİM'

Patlamanın olduğu anda otobüs durağında bekleyen kişilerden biri olan Fatima Fattouche da yaşadıklarını şöyle anlattı: "Taksiden inip otobüs durağına gitmiştim. Sonra patlamayı duydum. Kendime dokunduğumda vücuduma şarapnel parçalarının saplandığını fark ettim. Gözlerimi yeniden açtığımda hastanedeydim."