Sperm erkek cinsiyet hücreleridir. Tipik olarak, bu hücreler testislerde üretilmektedir. Daha sonra üretilen sperm boşalma için penise taşınır. Sperm nakli erkek kısırlığının tedavisinde uygulanan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu işlem bir erkeğin testislerinden sperm alıp partnerinin vajinasına veya rahmine enjekte etmeyi içermektedir. Sperm naklinin amacı tüp bebek sonrası gebelik şansını arttırmaktır. Bu tür işlemler son derece titiz bir süreci beraberinde getirdiğinden mutlaka tüm sürecin profesyoneller tarafından yönetilmesi de şarttır.

Sperm nakli, erkek kısırlığına sahip bir erkeğin sperminin bir kadının üreme sistemine yerleştirilmesi işlemidir. Bu işlem aynı zamanda suni tohumlama olarak da bilinmektedir. Çoğu durumda, kanser tedavisi gören veya doğurganlıklarını etkileyen diğer rahatsızlıkları olan erkekler sperm nakli ile tedavi edilmektedir. Bu tarz uygulamalar, çocuklarına geçebilecek genetik bozuklukları olan erkekleri tedavi etmek için de kullanılabilir. Dolayısıyla son zamanlarda sperm nakli söz konusu olduğu zaman karşımıza farklı seçenekler de çıkmaktadır.

Yumurta Nakli Nedir?

Yumurtalar dişi cinsiyet hücreleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yumurtalar; döllenme sırasında spermle birleştiklerinde insan yaşamını oluşturmaktan sorumludurlar. Bir kadının yumurtaları, yumurta nakli işlemine başlamadan önce bir yumurta toplama prosedürü sırasında çıkarılana kadar yumurtalıklarında tutulmaktadır. Bu işlemde doktorlar, bir kadının yumurtalıklarına iğneler sokarlar. Sonrasında yumurtaları çıkarırlar. Böylece vücudun dışında sperm tarafından döllenebilirler bir özelliğe sahip olurlar.

Yumurta nakli süreci; yumurtalık uyarımı ve yumurta alımı olarak da adlandırılan bir süreci beraberinde getirmektedir.  Bu süreç sonucunda elde edilen embriyo daha sonra gebelik için alıcı kadın partnerin rahmine transfer edilmektedir. Bu işlem, eşlerden birinin yumurtası olmadığında veya her iki eşin yumurtalarında genetik anormallikler olduğunda kullanılabilen bir tekniktir. Tüm bu bilgiler ışığında bu tarz tekniklerin sorunsuz bir şekilde uygulanması için ileri teknolojik donanımlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Kıbrıs Tüp Bebek Merkezleri

Günümüz itibariyle Kıbrıs; tüp bebek merkezleriyle ön plana çıkan bir bölgedir. Tüp bebek Kıbrıs bu anlamda en çok talep gören güvenilir firmalardan biri olarak karşımıza çıkmakta. Özellikle bu tarz işlemler gündeme geldiği zaman mutlaka alanında uzman olanlarla çalışmak şarttır. Bu sebeple firma uzman kadrosuyla tüp bebek tedavisinde güvenin adresi olarak tercih edilmektedir.