DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından SADAT kuruyucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'yi Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirilmesini değerlendirdi.

Tuncel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lice’de köylüleri yakmaya çalıştığı iddia edilen SADAT’ın bütün faaliyetlerini sahiplendiğini söyledi.

DİHA'ya değerlendirmelerde bulunan Tuncel, bu durumun Kürt sorununda savaş politikalarında ısrarcı olunacağı anlamına geldiğini ifade etti.

'KÜRT SORUNUNDA SAVAŞ POLİTİKASI DEVAM ETTİRİLİYOR'

Tuncel, "Kürt sorununda savaş politikasının devam ettireceğini, bu konuda bir değişiklik olmadığı, güvenlikçi politikaları sahiplenen özgürlükleri yok sayan bir çizginin hakim olduğu ortadadır" diye konuştu.

'ÇATIŞMA ZEMİNİNİN DERİNLEŞTİRİLDİĞİNİ GÖSTERİYOR'

SADAT grubunun daha önce de gündeme geldiğini kaydeden Tuncel, şöyle devam etti:

"Çeşitli faaliyetleri tartışma konusu olmuştu. Hem kurulma amacı hem de yardım ettiği kurumlara dair, yine Lice'de gündeme gelmişti. Bu kadar tartışmalı bir kurumun başkanının Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olması, Cumhurbaşkanı'nın da direkt bu faaliyetleri sahiplenmesi anlamına gelir. “Bu ciddi bir sorundur. Bu da yeni rejiminde eskisinden farklı olmayacağını, AKP'nin de savaş çatışma zeminini derinleştireceğini gösteriyor. Cumhurbaşkanı bağlamında herhangi bir değişimin olmadığını gösteriyor."

'CUMHURBAŞKANI SAVAŞ POLİTİKASINDA ISRARCI'

Tanrıverdi'nin Başdanışmanlığı getirilmesiyle birlikte Türkiye'de savaşın derinleştireceğini gösterdiğini savunan Tuncel, "Cumhurbaşkanı'nın mevcut savaş politikasında ısrarcı olduğunu gösteriyor" dedi.