CHP'nin yeniden aday göstermediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunç Soyer,  tüm siyasi tercihlerinin arkasında olduğunu belirterek şunları dile getirdi:

"BURADA YANILDIM AMA DİĞER KISIM DOĞRU ÇIKTI"

"Siyasi irademin, tercihlerimin her birinin arkasındayım.Kurultay'ın parti seçmeni ile partiyi barıştırdı. Burada yanıldım ama diğer kısım doğru çıktı. Partide bir kaynama olur demiştim. Hala o noktadayım. Keşke Kurultay, 1 Nisan'dan sonra yaşansaydı. Yaptığım bütün siyasi tercihlerimin arkasındayım"

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de aday gösterilmemesinin ardından iki kez görüştüğünü belirten Soyer, "Şaşkınlıkla karşıladığını söyledi" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanlığı için bir hedefiniz var mı? sorusuna Soyer özetle şöyle yanıt verdi: "Makam mevki için siyaset yapmıyorum. Burada önemli olan şu; bu topraklarda hiçbirinizin bu yoksulluğu bu yaşam kalitesini hak etmediğini düşünüyorum. Hiçbirimiz hak etmiyoruz Neden Erdoğan'ın saraylarının kaynağı İzmir'e yapılacak metroların kaynağı olmuyor?"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeniden aday yapılmama sürecinde etkili olup olmadığı sorusuna şu cevabı verdi: "Ekrem beyin müdahalesi olmadı. Benim aday gösterilmememle ilgili bir müdahalesi olmadığını söyledi" #FLAŞ🔴 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den 'Ekrem İmamoğlu' sorusuna yanıt: ➡️Ekrem beyin müdahalesi olmadı. Benim aday gösterilmememle ilgili bir müdahalesi olmadığını söyledi pic.twitter.com/XIVfQIY3MT — dokuz8haber (@dokuz8haber) March 25, 2024

DEM PARTİ SORUSUNA YANIT

"DEM Parti ile gönül bağım var" sözlerine de Soyer, özetle şu yanıtı verdi: "Benim gönül bağım bu şehirde yaşayan insanlarla olan bağımdır...Dolayısıyla siyasi bir içerik değil burada kastedilen insani bir bağdır"