ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün Twitter üzerinden bir mesaj yayınlayarak IŞİD'in Suriye'de yenilgiye uğratıldığını söylemesi ve Beyaz Saray'ın "ABD askerleri ülkeden çekilmeye başlandı” açıklanmasına Fransa’dan tepki geldi.

İngiltere'nin ardından Fransa'nın Savunma Bakanı da Suriye'de IŞİD'in zayıflatıldığı, ama haritadan silinemediği uyarısı yaptı.

Trump'ın IŞİD'in yenilgiye uğratıldığına ve Suriye'de kalmak için neden kalmadığına dair dünkü tweetine Fransa Savunma Bakanı Florence Parly tweetle yanıt verdi.

IŞİD'in her zamankinden fazla zayıflatıldığını söyleyen Fransız bakan şöyle devam etti:

"Ama IŞİD ne haritadan silindi ne de kökleri kazındı. Bu terör örgütünün elinde bulundurduğu son toprak parçalarında kesinkes askeri yenilgiye uğratılması gerekmektedir."

Dün Trump'ın "Suriye'de IŞİD'i yenilgiye uğrattık, Trump başkanlığı sırasında orada olmak için tek nedenim buydu" diyen tweetini Beyaz Saray'ın çekilmenin başladığı açıklaması takip etmişti.

Suriye'nin kuzeydoğusunda ABD ile birlikte askerleri bulunan Fransa'nın yetkililerinin aniden gelen çekilme açıklaması karşısında şoke olduklarına dair haberler sızmıştı.

Kaynak: Sputnik