HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin grup toplantısında konuştu.

Yıldırım'ın Filistin için miting çağrısına değinen Temelli, éBu mitingden Filistin halkına barış çıkmaz" dedi.

Erdoğan'ın para politikalarıyla ilgili Bloomberg televizyonuna yaptığı açıklamalara da değinen Temelli, "Sen bence para politikasından da politikadan da uzak dur" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Mavi Marmara unutulmuş gibi, yapılan siyasi anlaşmalar unutulmuş gibi. Yapılan ticari anlaşmalar unutulmuş gibi. Hiçbir hükümet İsrail'le AKP hükümetinden daha fazla anlaşma yapmadı. Bir de miting çağrısı yapıyor. Bu mitinglerden Filistin halkına barış çıkmaz. Afrin'e işgal çıkar. 

Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmasını 14 yıl önce kabul etmişsiniz. Gelin bunu kaldıralım.

Maliye Bakanı 9 ay önce demiş ki 'bundan sonra kimse yeniden yapılandırma beklemesin' ondan sonra bir sürü torba yasa gelmiş. Bu torbacıların bu yasaya dahil etmediği kalmamış. 

İmar affının arkasında yatan neden şu, para arıyorlar. 50 milyar lira para alıyorlarmış buradan.

Varlık barışı, bu barış lafını bu şekilde kullanmak kadar ahlaken sıkıntılı bir durum daha yok. Vergi kaçakçılığı söz konusu olduğunda bu lafı kullanıyorlar. Vergi barışı şu demek, kaçırdınız ya paraları 31 Temmuz'a kadar getirin sizden vergi almayacağız. Bunlar halktan vergi, zengine 'barış' veriyor.

İçeride 70 bin öğrenci var. Hepsi terör suçundan yatıyor. Nedir bu terör suçu? Bu öğrenciler devlet terörünün mağdurlarıdır.

24'ÜNDE SARAY'I BOŞALTIYORSUN

Erdoğan'ın para politikasını daha etkin kullanacağım demesi ne demek biliyor musunuz? 'Merkez Bankası'na para bastıracağım' demek. Ülkeyi, ekonomiyi bekleyen en büyük tehlike burada saklı. Sen bence para politikasından da politikadan da uzak dur. Yapacağın iş eşyaları toplamak olsun. 24'ünde Saray'ı boşaltıyorsun.

Bakan diyor ki 'kur artışını tanımam' o da seni tanımıyor zaten 4.30.

Türkiye OHAL döneminde yaşıyor. Türkiye ancak olağanlaşma dediğimiz programla çıkabilir. Önümüzdeki dönem nasıl program izleyeceğimiz anlatıldı. Her şeyden önce bir geçiş dönemi programı anlatıldı. Cumhurbaşkanımız cumhurbaşkanlığı yetkilerini kullanmayacağız. OHAL'den bir an önce kurtulacağız. KHK dönemine son vereceğiz, kayyımlara son verececğiz. Her şeyden önce bu geçiş döneminde artık 12 Eylül Anayasası ve o Anayasa'nın üzerinde iktidarların yapmış olduğu değişikliklerden kurtulacağız.

HDP olarak parlamentoda çok güçlü şekilde yer almak istiyoruz. Evet bir baraj meselesi var. HDP'nin meselesi değil Türkiye'nin meselesidir. Kadınlar, gençler 7 Haziran'da nasıl yıktıysa bir daha yıkacaktır.

Asgari ücret 3 bin lira olsun diyoruz. Çünkü bu ülkenin yoksulluk sınırı 6 bin liradır.