Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp’a yeni bir özellik daha geliyor. Uygulamayı kullananlar bundan böyle birbirlerine sesli mesaj da gönderebilecek.

Karşı tarafa sesli mesaj göndermek bas konuş mantığı ile olacak. Kullanıcılar butona basıp seslerini kaydedecekler ve butonu bıraktıklarında gerçek zamanlı olarak mesaj karşı tarafa gidecek.

Bununla birlikte uygulama, cihazın kullanıcının kulağında mı yoksa önünde mi olduğunu algılayarak mesaj sesini buna göre ayarlayabilecek.

WHATSAPP NEDİR?

Whatsapp messenger benzeri bir akıllı telefon uygulamasıdır. Whatsapp size internet üzerinden mesajlaşma, video yollama, ses kaydı yollama, resim yollama gibi özellikler sunar.

 Whatsapp'ı "Messenger" gibi programlardan ayıran özelliğiyse verdiği servislerdeki arkadaş listenizi değil, telefon rehberinizi kullanıyor olması.

Whatsapp'ın önemli özelliklerinden biride servisin bilgisayarlarımızda kullandığımız anlık sohbet servislerinden farkı, sürekli açık olması. Uygulama kapalı dahi olsa mesajlar sunucuda depolanıyor. Anlık bildirim özelliği açıksa anında karşı tarafa iletiliyor whatsapp.

Whatsapp çoklu platform desteği sayesinde İphone, BlackBerry, Android ve Ovi kullanıcılarını tek bir yerde toplayabiliyor.

WHATSAPP HANGİ TELEFONLARA YÜKLENEBİLİR?

Android, BlackBerry, iPhone ve Nokia’nın Akıllı Telefonlarına yüklenebilmektedir.

WHATSAPP NASIL KULLANILIR?

Telefonunuza yüklediğiniz uygulamayı açtığınız zaman size Cep telefonu numaranızı soracak ve doğrulayacaktır. Ardından rehberinizde bulunan kişileri kontrol eden uygulama, WhatsApp’ı kullanan arkadaşlarınızı listeleyerek karşınıza sunuyor. Bu adımdan sonra, bu arkadaşlarınızla anlık olarak sohbet edebilirsiniz. Birden çok arkadaşınızla birlikte grup sohbeti yapabilir yada fotoğraf, video, müzik vb. gönderebilirsiniz.

Kaynak: http://whatsapp.nedir.com/#ixzz2bOFYSC15