(Sosyalmedya.co) Facebook diğer kullanıcılar ile de etkileşiminizi ölçüyor ve ana sayfanızdaki içerikleri ona göre düzenliyor. Böylece sosyal ağda en az etkileşim içerisine girdiğiniz arkadaşlarınızın paylaştıkları ana sayfanızda çok az (genellikle hiç) yer alırken sürekli mesajlaştığınız, paylaştığı içerikleri beğendiğiniz, yorum yaptığınız veya tıkladığınız kişiler hakkında ise haber akışınıza (News Feed) daha çok içerik düşüyor.

Ana sayfanızda her paylaştığının görüntülenmesini istediğiniz veya hiç haber almamayı tercih ettiğiniz arkadaşlarınızı, profil sayfalarından yapacağınız ayar ile de belirleyebiliyorsunuz.

Facebook’un kullanıcıların ana sayfalarını oluşturmak için kullandığı formül bilinmiyor. Bunun yanında sosyal ağın en çok etkileşim içerisine girdiğiniz kullanıcıları gösterdiği bir uygulaması da yok. Ancak Jacob Mulligan isimli yazılımcının keşfi ile Facebook’taki en yakın arkadaşlarınızı görebiliyorsunuz.

Öncelikle belirtelim sonuçların %100 doğru olduğuna dair bir kanıt yok ve sıralamanın en üstünde eğer Facebook’ta çok aktif değilseniz genelde en çok mesajlaştığınız kişiler beliriyor.

- Profil sayfanızda herhangi bir yere sağ klik yaparak ‘Sayfa kaynağını görüntüle’ye tıklayın.

- Açılan sayfada CTRL + F yaparak sayfa içi arama kutusunu açarak şu terimi aratın: OrderedFriendsListInitialData

- Terimin altındaki numara dizisinin tamamını kopyalayarak Jacob Mulligan’ın blogunda yer alan kutuya yapıştırın ve ‘Go’ düğmesine basın: http://jacob.io/facebook-friends.html

- Kutunun altında çıkan isimler Mulligan’ın teorisine göre Facebook’ta en çok etkileşime girdiğiniz arkadaşlarınız. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi bu sonuçların doğru olduğuna dair hiçbir kanıt yok.

DEMOKRAT HABER’İ DAHA İYİ TAKİP ETMEK

Demokrat Haber’in Facebook’taki takipçilerinden de sıkça haber paylaşımlarının haber akışlarında görünmediği yönünde uyarılar alıyoruz.

Bunun birinci nedeni Facebook’un yaptığımız haber paylaşımlarını tüm arkadaşlarımıza göstermemesi. Kendine göre bir algoritmayla paylaşımları çok az arkadaşımıza gösteriyor. Daha fazlası için reklam vermemizi istiyor.

Paylaşımların daha fazla görünmesini isteyen okurlarımızın Facebook’tan arkadaşımız iseler Demokrat Haber profil sayfasından ( https://www.facebook.com/demokrat.haber.3?ref=ts&fref=ts )“Arkadaşlar”, “Ayarlar”, “Tüm Güncellemeler”i tıklamaları gerekiyor.

5.000 arkadaş sınırımız dolduğu için yeni arkadaş kabul edemiyoruz ancak arkadaş olmadan da Demokrat Haber’in Facebook sayfasına buradan “Abone” olabiliyorsunuz:

Facebook beğen sayfamızı beğenerek de haber paylaşımlarımızı görebiliyorsunuz:

Paylaştığımız haberleri beğenmeniz, paylaşmanız ve altına yorum yapmanız da Demokrat Haber’den yapılan paylaşımların size daha fazla görünmesini sağlıyor.

Ama siz yine de Demokrat Haber’i sadece Facebook paylaşımları üzerinden takip etmeyin, her gün sitemize bir uğrayın.

Twitter’dan takip etmeyi de unutmayın: