Radikal'in haberine göre, trende kadına seçme hakkı yok. Kadınsanız, trenlerden istediğiniz bölümden bilet almanız mümkün değil. Erkekler ise koridordan pencere kenarına, internetli koltuktan tek koltuğa kadar istedikleri yerden bilet alabiliyor.

Online bilet satışta kadın yolcuya "Bayan yeri tek koltuktan ya da sıradaki bayan yanından verilir" ekranı açılıyor ve şansına ne çıkarsa o bilet satılıyor.

Demiryollarında bilet satışındaki erkek-kadın ayrımcılığı TCDD’nin online bilet satış sitesine girildiğinde görülebiliyor.

KADINA SEÇİM ŞANSI YOK

İnternet sitesinde gidilecek güzergâh ve tarih seçildikten sonra cinsiyet soruluyor. Daha sonraki adım ise yer seçimi... Seçenekler arasında 'sıradan', 'pencere', 'koridor', 'tek koltuk', 'internet isteği' ve 'tekerlekli sandalye' var.

Cinsiyette 'erkek' bölümü tıklandığında bu seçenekler kullanıma açık, kadınların karşısına ise ekranda "Bayan yeri tek koltuktan ya da sıradaki bayan yanından verilir" yazısı çıkıyor. Tek seçenek olarak da, çıkan yazının altındaki 'tamam' butonunu tıklamak sunuluyor. Sonra da şansa çıkan koltuğu almak için işleme devam ediliyor.

'YENİ ALT YAPI KURUYORUZ'

Sıkıntının farkında olduklarını belirten Devlet Demiryolları Yolcu Dairesi Başkanı Abdülkadir Gül ise, yeni bir yazılım üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Gül, "Yeni bir altyapı kuruyoruz. Yani sistemde tüm koltuklar görülecek ve seçim yapılabilecek," dedi.