Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, polisin, eski HDP milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü'ye tokat atmasına ilişkin yaptığı, "adam az bile yapmış" açıklamasına tepki gelmesinin ardından, sözlerinin arkasında durduğunu kaydetti. Özcan, "Polis, insani duygularına yenik düşmüş olabilir. Ben, duygusal bir tepki olarak görüyorum" dedi.  Özcan, "O polis kardeşimizi de anlamak lazım. Bir refleks sonucu bunu yapıyor. O polis kardeşimiz, HDP'liye normal bir vatandaş gözüyle bakamıyor" ifadelerini kullandı.  

Gazeteci Fatih Portkal'ın Youtube kanalında konuya ilişkin soruları yanıtlayan Özcan, Encü'ye yönelik kullandığı, "gavat" ifadesi için bazı arkadaşlarının arayıp uyardığını ve bunun üzerine attığı tweet'i sildiğini belirtti. Özcan, "O üslup bana yakışmadı. O nedenle sildim" dedi. 

"KOLLUK GÜCÜ, BİR DİRENÇ GÖRÜYORSA ELBETTE GÜÇ KULLANACAK"

Polisin talimat alan bir memur olduğunu ve hakarete maruz kaldığını ifade eden Özcan, tokatın duygusal bir tepki olduğunu söyledi. Özcan, Fatih Portakal'ın, "Bu normal bir şey mi? Devlet tokat atabilir mi" sorusuna, "Polis arkadaşın tepkisinin daha çok duygusal olarak görüyorum" yanıtını verdi.  Portakal'ın, "Duygusallıkla devlet yönetilemez ki akılcılıkla yönetilir" sözleri üzerine ise Özcan, "Kolluk gücü, talimat almışsa karşısında da bir direnç görüyorsa elbette güç kullanacak. Bu, bazen orantılı, bazen orantısız oluyor" ifadesini kullandı.

"BEN, HDP İSTİYOR DİYE ATILDIM BU PARTİDEN"

"HDP'yi legal siyaset yapan bir parti olarak göremiyorum" diyen Özcan, CHP'den 1 yıllığına ihraç edilmesinin nedenini ise, "Ben, partimden HDP istedi diye atıldım. HDP'li vekiller ve eş başkanları, 'bu faşist ve ırkçıyı partiden atmadan helalleşemezsiniz' dediği için atıldım" sözleriyle açıkladı.

Kaynak: T24