Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi üç kişi, sendikanın yaz kampına çağrı için Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde açtıkları masada çalan müzik nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Yaşananları görüntülemek isteyen iki gazeteci ise polis tarafından darp edildi.

Genç-Sen yaz kampı için Beyoğlu İstiklal Caddesinde masa açtı. Çalan müzik nedeniyle polis, "cumhurbaşkanına hakaretten" üç Genç-Sen'liyi gözaltına almak istedi.

Standdaki arbedeyi ve gözaltına alınanları görüntülemek isteyen gazeteciler Çiçek Tahaoğlu (bianet) ile Yıldız Tar (Kaos GL) önce polis tarafından engellendi. Tahaoğlu’nun kamerasına müdahale ederek görüntü almasını engelleyen polis, “Bu bayanı da gözaltına alın” dedi. Gazeteci Tar da tartaklandı.

Polisler gözaltına almak istedikleri gazetecilere kimliklerini de göstermedi. İki gazeteci de Mis Sokak’a götürülerek haklarında gözaltı işlemi yapılacağı söylendi.

Olay yerine giden avukat Yasemin Öz gözaltı gerekçesini sordu, polis “Gözaltına alındıktan sonra öğrenirsiniz” dedi. Avukat Öz gerekçenin önceden söylenmesi gerektiğini belirtti. Polis gazetecileri kimlik kontrolünün ardından serbest bıraktı.

Stand açan üç Genç-Sen üyesi ise gözaltına alınarak götürüldü.

(Bianet, Diken / Fotoğraf: Yıldız Tar polis tarafından alıkonduklarında Twitter'dan bu fotoğrafı paylaştı)