Gece kulübü Reina gerçekleşen saldırıdan sağ kurtulanlardan Suudi Arabistan vatandaşı Hassan Khashoggi, içeride biri kadın 3 saldırganın olduğunu öne sürdü.


Evrensel gazetesinin al Arabiya sitesinden aktardığı habere göre, Hassan Khashoggi ve eşi saldırıdan yaklaşık 40 dakika önce gece kulübüne gitmiş. Khashoggi, “Otelin önerisi üzerinde gittiğimiz Reina restoranda iki kişilik yer rezerve etmiştik. Güvenli olduğu ve önemli kişilerin orada yemek yediği söylenmişti” dedi.


Davul sesine benzer bir ses duyduğunu belirten Khashoggi, ilk başta kavga çıktığını zannettiğini dile getirdi. Duruma bakmak için sandalyesinden kalkarak doğrulduğunu ve birden silah sesini duyduğunu söyleyen Khashoggi, “Karım ‘Çocuklarımı istiyorum, eve gitmek istiyorum’ diye bağırmaya başladı. Ben de ‘Şimdi cenneti düşünmen lazım’ diye bağırdım” şeklinde konuştu.


 

‘KADIN NİYE BİZİ NİYE ÖLDÜRMEK İSTİYOR’


Saldırının bir kadın üç kişi tarafından gerçekleştirildiğini iddia eden Khashoggi, saldırı sırasında birinin, “Bu kadın bizi niye öldürmek istiyor” diye bağırdığını ifade etti.


Saldırganların iyi eğitimli olduğunun anlaşıldığını belirten Khashoggi, “Rastgele ateş etmediler, masaların arasında dolaşarak, müşterileri hedef alarak vurdular” dedi.


Aksanlarından saldırganların Arap olmadığının anlaşıldığının altını çizen Hassan Khashoggi, “Ateş çok yoğundu. Polisin gelmesi ya da birinin bizi kurtarması için dua ediyorduk” diye konuştu.


‘POLİS GELENE KADAR 1 SAAT BEKLEDİK’


Khashoggi daha sonra eşiyle birlikte denize atladıklarını, bir başka Suudi kadının da kendileriyle birlikte suya atlamak istediğini ancak vurularak öldüğünü anlattı.


Birkaç denemeden sonra bir tekne sahibini yaralıları hastaneye taşımaya ikna ettiklerini aktaran Khashoggi, tekne küçük olduğu için eşiyle birlikte geride kaldıkları söyledi.


Bir süre sonra deniz polisinin kendilerine yaklaştığını ancak ateş açılması üzerine geri çekildiğini belirten Khashoggi, bir saat sonra polisin Riena’ya girmesiyle kurtulduklarını aktardı.