Suriye'de 12 Nisan'da yürürlüğe giren ateşkes sonrasında şiddet olayları tırmanmaya devam ediyor.

 

Reuters haber ajansı, Halep yakınlarında Suriye askerlerine yönelik bir pusu kurulduğunu ve saldırıda 15 askerin öldürüldüğünü duyurdu. AFP öldürülen askerlerden birinin albay rütbesinde olduğunu bildirdi.

 

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri, çatışmada iki muhalifin de öldüğünü belirtti.

 

BOMBALI SALDIRI

Diğer taraftan Suriye resmi haber ajansı SANA, Tibet el İmam ve el Latameh kasabaları yakınlarında bombalı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Yol kenarına konan bombalarla düzenlenen saldırılarda bir güvenlik görevlisinin öldüğü belirtildi.

 

MİLLETVEKİLİ ADAYI ÖLDÜRÜLDÜ

SANA ayrıca, Ulusal Birlik listesinden parlamento adayı olan Abdülhamit Hasan El Taha'nın Dera kentinin Busra meydanında düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

“EYLEMLER ANNAN PLANINI SABOTE ETMEYİ HEDEFLİYOR”

Rusya Suriye'de meydana gelen şiddet eylemleri dalgasını keskin bir dille kınayarak, bu eylemlerin BM Suriye Temsilcisi Kofi Annan planını sabote etme amacı taşıdığını belirtti.

 

Bildiride eylemlerin Suriye'de görev yapan uluslararası gözlemciler heyeti başkanı General Robert Maude’nin Suriye'ye ulaşımına denk geldiğine işaret edilerek, bunların Annan planı ve gözlemcilerin misyonunu baltalama hedefi taşıdığı ifade edildi.