Diyarbakır’ın Sur'dan çıkan yaralı ve sivillerden 9'u daha tutuklandı. Remziye Tosun ile birlikte bir buçuk yaşındaki kızı Beritan Tosun'da cezaevine girecek. Tutuklanan yaralı ve sivillerin sayısı 20'ye yükseldi.

Savcılığa sevk edilen 19 kişiden 8'i çocuk.

7 çocuk, "adli kontrol" kararıyla serbest bırakılırken, 12 kişi de tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

12 kişiden biri çocuk, 9 sivil "örgüt üyesi oldukları", "anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs ettikleri" iddialarıyla tutuklandı.

Tutuklanan 9 kişinin isimleri şöyle: 17 yaşındaki M.Ç., Remziye Tosun, DBP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Reyhan Kavak, Ümit Özkan, Deniz Ataş, Bedri Oğuz, Cengiz Abiş, Emine Abiş, Mehmet Can Alpaydinci.

Remziye Tosun ile birlikte bir buçuk yaşındaki çocuğu Beritan Tosun da cezaevine konulacak. Eşi cezaevinde olan Tosun'un diğer 6 çocuğu savcılık kararıyla Çocuk Esirgeme Kurumu'na verilmişti.

3 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Dün adliyeye sevk edilen 8 kişiden 6'sı tutuklanırken, abluka altındaki Sur'dan çıkan ilk grubun tamamı tutuklanmıştı. 19 Şubat'ta DİHA muhabiri Mazlum Dolan'ın da içinde olduğu 5 kişi Sur'dan çıkmış ve tutuklanmıştı. Yaralı olarak ambulansa taşıdıkları Fatma Ateş ise hayatını kaybetmişti.



SUR’DA 14 KİŞİ DAHA TAHLİYE EDİLDİ

Diyarbakır Valiliği’nden, Sur ilçesindeki oluşturulan güvenlik koridorundan 1’i çocuk, 2’si kadın toplam 14 kişinin güvenli bölgeye alındığı bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan Valilik açıklamasında, “Sur’da 16.00 ile 17.15 saatleri arasında yeniden oluşturulan güvenlik koridorundan 1’i çocuk, 2’si kadın toplam 14 kişi güvenli bölgeye alınmıştır” denildi.

(Kaynak: ANF)