Vanspor Futbol Kulübü’nde 8 Ağustos’ta çoğunluk sağlanmadığı için 15-16 Ağustos’a ertelenen olağan kongre bu haftada başkan adayı bulunamadığı için yapılamadı.

Bir zamanlar süper ligde büyük takımlara kök söktüren Vanspor FK’de yönetim krizi sürüyor. Yapılmak istenen son kongrede hem çoğunluk sağlanamaması hem de başkan adaylarının ‘Uygun’ olmadıkları gerekçesiyle devre dışı bırakılmasının ardından yönetim krizi başladı. 2. Ligde mücadele eden Vanspor FK’de bundan sonra ne olacağı ise merak konusu.

1974 yılında kurulan ve 1994-2000 yıllarında Türkiye süper liginde mücadele eden Vanspor, 20 yıldır tüm çabalara rağmen kendini toparlayamıyor. 2005 yılında amatör lige kadar gerileyen ancak daha sonra Van Büyükşehir Belediyespor ismini alan ve yükselişe geçen Vanspor, geçen yıl yeniden 2. Lige yükseldi.

BORCU BÜYÜDÜ

Başkan Servet Yenitürk, HDP’li Büyüşehir Belediyesinden ayrılarak takımın ismini Vanspor FK olarak değiştirdi. Fakat bu süre zarfında kulüp adeta borç batağına saplandı. Önceki Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun ve AK Parti milletvekillerinin şehir stadı sözleri ise bir türlü gerçekleşmedi. Mevcut stat ise deprem hasarlısı denilerek yıkılınca Vanspor maçlarını tribünsüz bir sahada oynamaya başladı.

Vanspor’un 2. Ligde başarıyı yakalayamaması üzerine Vanspor FK Başkanı Servet Yenitürk, görevi bırakacağını açıkladı.
8 Ağustos’ta çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan kongre bu haftaya ertelenmişti. 15-16 Ağsutos tarihlerinde toplanan kongre bu haftada bir başkan adayı çekildi, biri kongreyi usulsüzlükle suçlayıp protesto etti ve diğer adayında listesi uygun bulunmayınca adaysız kalan kongre divan kurulunda kaldı.

İKİ ADAY KOGNREYİ PROTESTO ETTİ

Vanspor Başkan Adayı Ali Süer, Başkan Servet Yenitürk ile yaptığı görüşmeden borçlar ile ilgili olumlu bir yaklaşım olmadığı için kongreye gelmeyeceğini açıkladı.

Vanspor Başkanı Adayı Murat Çevik, mali rapor ve divan heyeti seçimine itirazda bulunarak bununla ilgili söz hakkı istedi. Divan Başka Yalçın Özdemir tarafından kendisine söz hakkı verilmeyince, Murat Çevik ve yönetim kurulu salonu terk ederek, kongreyi protesto etti

BİR ADAYIN LİSTESİ TÜZÜĞE AYKIRI BULUNDU

Daha sonra seçim maddesine geçilen kongrede, Başkan Adayı Turgut Lenk’in yönetim kurulu listesi ise tüzüğe uygun olmadığı için divan heyeti tarafından kabul görmedi. Böylelikle Vanspor’da, adayların farklı gerekçelerle salon dışında kalması sağlanan kongre diva kurulunda kalmış oldu. Bu durumda Vanspor’un durumunun ne olacağı merak konusu oldu.

KONGRE VANSPOR’U BELİRSİZLİĞE SÜRÜKLEDİ

Divan heyeti kongrenin gündem maddelerini teker teker işletmeye başladı. Tüm maddeleri gerçekleştirilen gündemin, seçimler madde gerçekleştirilemedi. Bunun sonucunda Vanspor Futbol
Kulübü’nün yönetim başta olmak üzere yetkili organları seçilemedi. Eski yönetimin görev ve yetkisinin divan oluşması ile sona ermesi, yeni bir yönetimin de seçilememesi Vanspor Futbol Kulübünü belirsizliğe sürükledi.

Kongre yapılamaması üzerine dernekler yasasına göre mülki-amir (Vali) Vanspor’a kayyım atayacak. 

Kaynak: Gazete Duvar