Fransa'daki Charlie Hebdo saldırıları sonrasında Almanya’da da benzeri saldırılar düzenlenmesine ilişkin endişeler bulunuyor. Alman medyasında yer alan bir haberde, radikal dinci örgütlerin büyük şehirlerin tren garları ile ırkçı Pegida hareketinin yürüyüşlerine saldırılar planladığı öne sürüldü.

Der Spiegel dergisinde yer alan haberde, yabancı istihbarat örgütlerinin Almanya’ya yönelik 'terör' saldırıları konusunda Alman makamlarını uyardığı iddia edildi. Spiegel'in haberinde, radikal dinci örgütlerin başkent Berlin ile Dresden kentindeki merkez tren garlarına yönelik saldırılar planladığı iddia edildi ve değişik istihbarat örgütlerinin tümünün ‘birbiriyle uyuşan’ bilgilere sahip olduğu bildirildi.

Spiegel’in iddiasına göre, istihbarat örgütlerinin takip ettiği görüşmelerde, mülteci ve İslam karşıtı Pegida hareketinin eylemlerine yönelik saldırılar da planlanıyor.

Görüşmelerin, uluslararası planda tanınan ve bilinen cihatçılar tarafından yapıldığı iddia ediliyor.

‘PEGİDA EYLEMLERİ DE HEDEFTE’ İDDİASI

İddialar arasında, radikal selefilerin Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar (Pegida) adlı ırkçı grubun yürüyüşlerine saldırı ihtimali de bulunuyor. Spiegel haberinde, yabancı istihbarat örgütlerinin edindiği istihbaratlar arasında, Pegida yürüyüşlerine saldırılarına yönelik planların olduğu da kaydedildi.

Der Spiegel, saldırı planlarına ilişkin görüşülen üst düzey bir yetkilinin “bu uyarıları aşırı derecede ciddiye alıyoruz” dediğini aktardı. Haberde, istihbarat örgütlerinin Almanya’ya yönelik uyarıları sonrasında büyük şehirlerdeki tren garlarındaki güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığı da belirtildi.

"KAUACHİ KARDEŞLER İLE BAZI RADİKALLER İRTİBATTAYDI"

Almanya’da Charlie Hebdo saldırısı failleri Kouachi kardeşler ile Almanya’da bilinen bazı radikal selefilerin irtibat halinde olduklarına dair iddialar da gündemde. Kouachi kardeşlerin Umman’da bir El Kaide üyesiyle görüştükleri, bu kişinin ise daha sonra Suriye’de öldürülen Marcel L. adlı Alman radikal dincilerin telefonundan görüşme yaptığı bildiriliyor.

ALMANYA'DAN IŞİD'E VE DİĞER ÖRGÜTLERE KATILANLARIN SAYISI 600'Ü GEÇTİ

Almanya’dan Suriye ve Irak’a giderek IŞİD ve diğer örgütlere katılan radikal selefilerin sayısının 600’ü de geçtiği tahmin ediliyor. Bu kişilerden en az 60 kadarı intihar saldırıları ve çatışmalarda öldürüldü.

Son olarak Almanya’dan giden Mustafa K., Hasan D. ve Marcel L. adlı selefilerin çatışmalarda öldürüldüğü öğrenilmişti.

Kaynak: ANF