HDP’li Filiz Kerestecioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Mersin eylemiyle ilgili açıklamalarını hatırlatarak, “Keşke biraz daha destekli uçsanız” diye yanıt verdi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesi görüşmeleri devam ediyor. Komisyonda Halkların Demokratik Partisi (HDP) adına ilk olarak Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu söz aldı.

SOYLU'YA SÖZLERİ HATIRLATILDI

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Soylu’nun daha önce TRT’de katıldığı bir programda, "Ben ömrümde bir tek güvenlik makalesi okumamış bir adamım. Okumadım yani. Ben İçişleri Bakanlığı ile ilgili bir şey biliyorum dersem yanlış olur" açıklamalarını hatırlatarak, “Haklısınız! Gerçekten kendini bilmek gibi irfan olamaz. Ama kendini bilen kişi neden burada oturur, işte soru işareti o. Eğer yerinizde ehil birisi olsaydı, bu ülke; mafyanın cirit attığı, dünya uyuşturucu ticaretinin merkezine dönüşen, Gülistan Doku, Hürmüz Diril gibi kaybolan yurttaşların yıllarca bulunamadığı, yıllardır kayıplarını arayan Cumartesi insanlarına kayıplarını bularak hizmet etmek yerine; zor kullanarak yerlerinden edildiği, kadınların KADES’ten yardım istemesine, koruma başvurusu yapmasına, savcılığa suç duyurusunda bulunmasına rağmen, tehdit edildikleri erkekler tarafından öldürüldüğü, sadece Ekim 2022’de 34 kadının öldürüldüğü, 7 gün 24 saat polis gözetiminde olan parti binamızda Deniz Poyraz’ın vurulduğu, AKP milletvekilliği güvencesiyle yapılan katliam ortadayken, faillerin değil Şenyaşar ailesinin cezalandırıldığı bir ülke olmazdı” diye konuştu. 

'DESTEKLİ UÇSANIZ...'

Kerestecioğlu, şöyle devam etti: Güvenlik makalesi okumadığınızı gösteren bir başka olay da Mersin’deki saldırıydı. Polis merkezine saldıranların Münbiç’ten Tarsus’a motorlu paraşütle 12-13 saatte uçarak geldiklerini iddia etmiştiniz. Keşke siz de biraz daha destekli uçsanız. Zira bahsettiğiniz paramotorların havada kalma süresi 2-3 saat. Saldırganın kimliğini de yanlış açıkladıktan sonra, bilgiyi taksi şoföründen aldığını söyleyen bir bakan olarak, bir uzmana danışmak da aklınıza gelmemiş anlaşılan.

İstiklal Caddesi'ndeki patlamadan sonra insanlar neler yazıyordu biliyor musunuz: ‘Seçim çalışmalarını başlattılar’, ‘Herkes aynı şeyi düşünüyor, kimse yazamıyor’, ‘Umarım başlangıç değildir ve arkası gelmez’. Böyle diyordu insanlar özel veya sosyal medya mesajlarında. Kimse olaydan sonra yaptığınız açıklamalara da inanmıyordu. Ciddi tarama yaptım ve çok farklı kesimden insanın artık hiçbir resmî açıklamaya inanmadığını gözledim gerçekten. ‘Hain, terörist bunlar’ da diyemeyeceğiniz, bize yaptığınız gibi kriminalize edemeyeceğiniz farklılıkta ve çoktular."