İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i eleştirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’un Araklı ilçe merkezinde konuşma yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’e seslenen Soylu, “Meral Akşener, attığın adıma, söylediğin söze dikkat et. Tansu Çiller’e nasıl ihanet ettiğini, Devlet Bahçeli’ye niçin ihanet ettiğini, kimlerle pazarlık içinde olduğunu, bu ülkede sadece bir yere gelebilmek için bu ülkenin geleceğini kimlere teslim etmek istediğini söylerim, yazıklar olsun” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun “Karadeniz çocuğuyum” dediğini hatırlatan Süleyman Soylu, “İmamoğlu, ‘Ben de Karadeniz çocuğuyum.’ diyor. Hani, nerede Karadeniz çocuğusun sen? Karadeniz çocuğu bir koltuk için PKK’nın oyuncağı haline gelmez, PKK’nın Azrail’i haline gelir, oyuncağı olamaz” ifadelerini kullandı.

‘TRABZON, KILIÇDAROĞLU’NUN KUKLASINA İNANMAZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Trabzon’da miting yaptığını hatırlatan Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Geçen günlerde buraya Meral Akşener gelmiş. Şimdi bir şey söyleyeceğim, 6 ay bu ülkede İçişleri Bakanlığı yapamadı. Bulunduğu yerde 6 aydan fazla duramaz. Bir taraftan FETÖ’nün kumpasında olacaksın, bir taraftan bu ülkede yalan söyleyeceksin, Cumhurbaşkanımızın laflarını milletimize farklı bir şekilde ifade etmeye çalışacaksın, bir taraftan da Kılıçdaroğlu’nun kuklası olacaksın. Kılıçdaroğlu’nun kuklasına ne Trabzon inanır ne Araklı inanır, hadi oradan.”

‘AKŞENER MİLLETİMİZE İHANET EDİYOR’

“Doğru Yol Partisi’nde Meral Akşener’le siyaset yaptım, Tansu Hanım’a ihanet etti. Devlet Bahçeli ile siyaset yaptı, Devlet Bahçeli’ye ihanet etti” diyen Soylu, “Bugün de milletimize ihanet ediyor. Hadi ‘Yok’ desin bakalım. Nasıl ihanet ettiğini de söylerim. Trabzon’a gelip de birilerinin aleyhinde konuşmak olmaz, kimlerle iş tuttuğunu 28 Şubat sürecinde söylerim” şeklinde konuştu.

Akşener’in kimlerle pazarlık yaptığını açıklayabileceğini savunan Soylu, “Meral Akşener, attığın adıma, söylediğin söze dikkat et. Tansu Çiller’e nasıl ihanet ettiğini, Devlet Bahçeli’ye niçin ihanet ettiğini, kimlerle pazarlık içinde olduğunu, bu ülkede sadece bir yere gelebilmek için bu ülkenin geleceğini kimlere teslim etmek istediğini söylerim, yazıklar olsun” dedi.