Plan ve Bütçe Komisyonu’nda eleştirilere yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu muhalefete hakaretler savurdu.

Muhalefet Soylu’nun atılmasını istedi.

Bu isteğe olumsuz yanıt verilse de Soylu bir süre sonra komisyondan ayrılmak zorunda kaldı.

Geçen sene bütçe görüşmelerinde Sedat Peker’in iddialarının anımsatılması üzerine olay çıkaran ve Plan ve Bütçe Komisyonu’nu terk eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu sene de uyuşturucu, mafya, terör eleştirilerine karşı muhalefete hakaretler savurdu.

Komisyonu karıştıran Soylu, bir kez daha komisyondan erkenden ayrılmak zorunda kaldı. Soylu, kendisine yöneltilen çok sayıda soruya cevap veremedi.

İçişleri Bakanlığı 2023 Yılı Bütçe Teklifi görüşmelerinde, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği sözler gündeme geldi.

Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu ve mafya liderlerinin iktidarla kurduğu yakın ilişkiye dikkati çektiği açıklamalara değinen Soylu, “şefersiz”, “namussuz” gibi ifadeler kullandı.

Soylu, HDP milletvekillerine ise “terörist” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, komisyonu bir birine katarken yardımcılarının ise konuyla ilgilenmeyip “simit-peynir” yemeye devam ettiği görüldü. Soylu’nun ifadeleri nedeniyle AKP, MHP, HDP, CHP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Zaman zaman fiziki müdahalelerin yaşandığı da görüldü.

“SOYLU BİR ACİZDİR”

Soylu’nun CHP’li belediyelerin de terörle ilişkisi bulunduğunu iddia etmesine yanıt, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan geldi.

Soylu’nun bir ‘aciz’ olduğunu bildiren Torun, “Süleyman Soylu, yalan, iftira ve dedikoduyla bakanlık yapmaya çalışan bir acizdir. Bugüne kadar açıkladığı her şey yalan ve iftira çukurunda kalmıştır. Kendisi de o şerefli koltuğa değil ancak o çukura layıktır. Tam bir yıl önce ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 557 terörist var’ dedi, hala ispatlayamadı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 14 çalışanı kameralar eşliğinde evlerinden gözaltına aldılar, 13’ü serbest kaldı. Gözaltına aldıklarından biri de şehit çocuğu. Soylu’ya şunu söylüyoruz, ‘Açıklamazsan namertsin.’ Günü geldiğinde bu milletin de sana bir çift sözü olacak. O zamana kadar elinden geleni ardına koyma” dedi.

Daha önce Meclis’te yumruklu saldırıda bulunmasıyla gündeme gelen ve daha sonra pişmanlık bildirerek özür dileyen MHP’li Olcay Kılavuz da Soylu’ya ortak oldu.

CHP’li belediyelerin terörle ilişkisinin bulunduğunu ima eden Kılavuz, mahkemenin serbest bırakma kararına rağmen belediyelerde daire başkanlarının terörden dolayı tutuklandığını iddia etti.

Kılavuz, iddianın gerçeği yansıtmadığını delilleriyle birlikte ortaya koyan muhalefete yanıt veremedi.

Kaynak: Birgün