İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı’nın Antalya’daki şube müdürleri toplantısına katıldı.

Birleşik Arap Emirliklerinde bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e dair üstü kapalı mesajlar veren Soylu, "Oradan Türkiye'ye operasyon yapmaya çalışanlar var. Türkiye'de bu bağı kesmeniz lazım. Sevilmeye, var olmaya çalışan hiçbir yerel suç örgütü veya mafya örgütlerine fırsat vermeyeceksiniz" dedi.

Soylu, Baykar şirketinin tesisini gezdiğini anlatarak, “Bununla gurur duymayan hain oğlu haindir” dedi.

Burada konuşan Soylu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın aile şirketine ait Baykar Teknoloji’yi övdü, bununla gurur duymayanları da ‘hain’ ilan etti.

Şirket insansız hava araçları üretip devlete satıyor.

Diken’in haberine göre Soylu şöyle konuştu:

“Dün Baykar’da Özdemir Bayraktar Teknoloji Merkezi’nde Türkiye ile gurur duyma imkanını bir kez daha yaşadım. Sıra sıra dizilmiş İHA’lar, dünyanın birçok ülkesi kuyruğa girmiş, ‘Biz de alabilir miyiz‘ müracaatında bulunduğu o tablo, bu ülkenin bir evladı olarak bize ayrı bir gurur vermiştir. Bunu bizim insanımız yaptı. Bununla gurur duymayan haindir; çok net söylüyorum. Hiç payı da yok, parantezi yok. Bununla gurur duymayan hain oğlu haindir.”

"SUÇ ÇETELERİ ÜLKEMİZİ FAALİYET ALANI HALİNE GETİRMEK İSTEDİ"

Soylu, şöyle konuştu:

"Bir tek şeye müsamahamız yoktur. O da şudur; altını çizerek söylüyorum, hakkıyla para kazanan insanların rızıklarını başka yöntemlerle, cebir, hile, baskı, şantaj, silah veya şiddetle almaya çalışan bütün unsurları yok etmek, bizim bu millete namus borcumuzdur. Kravat takıp 5 yıldızlı otellerde soygun yapmaya çalışanlara tahammülü bu ülkenin yoktur. Kim olursa olsun, hangi şekilde olursa olsun müsamaha etmeyeceğiz. Türkiye'nin birçok organize suç örgütü yöneticisi ya içeridedir ya da dışarı çıkmak zorunda kalmıştır, kaçmıştır. Alıp getiriyoruz, adalete de teslim ediyoruz, edeceğiz de. Dünyanın neresine giderlerse gitsinler, bir tek şeyi herkes bilmek zorundadır; bu ülkede suç işlenmesini ve suçun üzerinden gelir elde edilmesine tahammülümüz söz konusu değildir. Gereği en sert şekilde yerine getirilir. Birçoğunu yurt dışında yakalattık, teker teker hepsini teslim alıyoruz, almaya da devam edeceğiz, dünyanın neresine giderlerse gitsinler buradaki arkadaşlarımız tarafından takip edilmektedirler.

"Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası gibi bir organize suç çeteleri dalgası ülkemizi bir faaliyet alanı haline getirmek istedi, buna müsaade etmedik. Aynı şekilde Kafkas bölgesinden de bir atak oldu, buna da müsaade etmedik.

"SEVİLMEYE ÇALIŞAN HİÇBİR MAFYA ÖRGÜTLERİNE FIRSAT VERMEYECEKSİNİZ"

"Şimdi Türkiye'deki organize suç çetelerinin bir bölümü içeride, bir bölümü dışarıda. Oradan Türkiye'ye operasyon yapmaya çalışanlar var. Bunlar kendilerine ait bulabilecekleri bir suç örgütü lideri bulamadıkları için, alt yerel gruplarla iş birliği yapmaya çalışıyorlar. Size tavsiyem, Türkiye'de bu bağı kesmeniz lazım, yani Türkiye'de herhangi bir fırsat bulamadığı için yurt dışında olan ve Türkiye'de birtakım yerel suç örgütlerine iş yaptırmaya çalışan bu bağı kesmeniz lazım. Sevilmeye, var olmaya çalışan hiçbir yerel suç örgütü veya mafya örgütlerine fırsat vermeyeceksiniz. Üzerine daha fazla gitmeniz, kafasını ezmeniz lazım, çok net söylüyorum. Bu 2023'te bizim için var olan bir tehdittir ve bu tehdidi elbette göz ardı edecek değiliz. Tam da bu tehdide yönelik mücadelemizi aynı anlayışla devam ettirmeliyiz."

"İKİ FOTOĞRAF KARESİ ÜZERİNDEN BİZE HER TÜRLÜ İFTİRAYI ATANLAR..."

"Her şeyi siyaset malzemesi yapan insanlara sesleniyorum" diyen Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Şimdi yeni bir moda çıktı; biz ne zaman büyük bir operasyonun haberini versek, arkasından 'Kimse tutuklanmadı, yakalanan madde az mıydı, çok muydu' diye bir tartışma başladı. Siz kimin tarafındasınız, devletin mi organize suç örgütlerinin mi? İki fotoğraf karesi üzerinden bize her türlü iftirayı atanlar, kendileri bugün organize suç örgütlerinin avukatlığını yapar hale gelmişlerdir."

"Uyuşturucu kaçakçılığıyla, cari açığı kapatmaya çalışıyorsunuz" diye kendilerine iftira atıldığını söyleyen Soylu, "Kim yapıyor, buradaki arkadaşlarım mı yapıyor, biz mi yapıyoruz, kim yapıyor bu cari açıkla uyuşturucu kaçakçılığını yapanlar? Kim kazanıyor? Kim nereye koyuyor bu parayı? Bizim namusumuz sizin 5 paralık iftiranızın muhatabı mıdır? Böyle bir şey söz konusu mu? Cumhuriyet tarihinin en başarılı operasyonlarını gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

"BAYKAR İLE GURUR DUYMAYAN HAİNDİR"

İçişleri Bakanı Soylu, TEM toplantısında ise DEVA Partisi lideri Babacan'ın "devlet kaynakları aktarılıyor" dediği Baykar'a sahip çıktı.

Bakan Soylu, "Dün Baykar'da Özdemir Bayraktar Teknoloji Merkezi'nde Türkiye ile gurur duyma imkanını bir kez daha yaşadım. Sıra sıra dizilmiş İHA'lar, dünyanın birçok ülkesi kuyruğa girmiş, biz de alabilir miyiz, müracaatında bulunduğu o tablo, bu ülkenin bir evladı olarak bize ayrı bir gurur vermiştir. Bunu bizim insanımız yaptı. Bununla gurur duymayan haindir; çok net söylüyorum. Hiç payı da yok, parantezi yok. Bununla gurur duymayan hain oğlu haindir" dedi.