Türkiye'nin Afrin’e yönelik operasyonunu eleştiren Akademisyen-Yazar Fikret Başkaya operasyonun “iç siyaseti dizayn etmeye” yönelik boyutları olduğunu söyledi.

Başkaya, “İktidar Afrin’de başlattığı yangını söndüremeyebilir. Çağırdığı ruhları geri gönderemeyebilirler” dedi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Kenan Kırkaya'ya konuşan Fikret Başkaya "Genel olarak Kürt hareketini engellemeye yönelik bir amaçları olduğu görülüyor. Ama amaç oysa Afrin’le başlamaları anlamsız çünkü esas olarak Kürt hareketinin gücü Fırat’ın doğusunda. Ama oraya yönelemez çünkü bu zaten kolay değil, ABD falan var. O zaman ne yapıyor orada, sıkışmış olan yapılara bir alan açmak istiyor. Aşağı taraftan oraya süpürülen cihatçıları rahatlatmak… Ama dünya kamuoyuna sundukları retorik öyle değil" değerlendirmesinde bulundu.

Başkaya şöyle devam etti: "Bu durum uzayabilir. Uzadığı takdirde durumda böyle bir hareketten bekledikleri sonuçları alamayabilirler. Afrin’de, Kürt yoğunluğu fazla ve bilinçli bir kitle var orada. Kürtler açısından direnmek kolay olabilir. Dolayısıyla olayların seyri beklenenden farklı bir rotaya girebilir. Başlattıkları yangını söndüremeyebilirler. Çağırdıkları ruhları geri gönderemeyebilirler. Böyle bir risk onlar açısından da var."