İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da Terörle Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın basın danışmanı Ece Şimşek ile HDP milletvekili adayı Çağdaş Küçükbattal da bulunuyor.

İstanbul, Diyarbakır, Eskişehir ve Ankara'da ESP'lilerin evlerine baskın yapıldı.

Etkin Haber Ajansı'nın (ETHA) haberine göre, İstanbul'da SDGF Eş Başkanı Oğuz Yüzgeç ile Suruç ve Gezi direnişlerinde yaralanan Çağdaş Küçükbattal'ın evi basıldı. Yüzgeç ve Küçükbattal gözaltına alındı. SGDF üyesi, Doğukan Ünlü, Suruç Katliamı'ndan yaralı kurtulan Şerife Erbay, İlke Başak Baydar ile Taylan Çetinel de gözaltına alındı.

BEKSAV çalışanı Duygu Bozkurt'un annesinin evi basıldı, Bozkurt evde olmadığı için gözaltına alınmadı. Can Papila'nın evi basıldı, hakkında arama kararı olduğu söylendi. Ancak Papila evde olmadığı için gözaltına alınmadı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın basın danışmanı Ece Şimşek'in Ankara'daki evi basıldı, Şimşek gözaltına alındı.

Eskişehir'de Barış Erhan, evi basılarak gözaltına alındı.

Diyarbakır Tesisler Mahallesi'ndeki evi basan polis, ESP Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Ok ve Diyarbakır İl Başkanı Soner Çiçek'i gözaltına aldı.

Ok ve Çiçek, İstanbul'a getirilecek. Ev baskını sırasında 7 zırhlı araç getirildi. Polisler, arama sırasında "Ölürüm Türkiyem" şarkısını dinledi. Evdeki telefonlar ile bilgisayarlara el konuldu.