Kilis’in Elbeyli ilçesinin karşısında bulunan, Türkmen nüfusun yoğun olarak yaşadığı ve halen IŞİD denetimi altındaki Çobanbey kasabasında etkili olan Türkmen tugaylarından Selçuklu Tugayı, IŞİD’e karşı mücadele eden YPG/YPJ ile birlikte hareket eden ve 7 muhalif grubun bir araya gelmesiyle oluşturulan Devrimciler Ordusu’na katıldığını ilan etti.

Tugayın komutanı Talal Ali Silo önderliğinde toplanan tugay, IŞİD’e karşı savaşacaklarını duyurdu. Silo, bölgede Türkmen birlikleri başta olmak üzere tüm unsurları Rojava topraklarını IŞİD güçlerinden temizlemeye davet etti.

Bu dönem için bölge halklarının özgürlüğünün asli hedef olduğunu ifade eden Silo, geç bile kalınmış olsa Türkmenlerin, Kürtlerin, Arapların ve tüm halkların el ele vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Selçuklu Tugayı’nın hamlesinin; IŞİD karşısındaki direnişte, AKP’nin Azez bölgesindeki Türkmenleri Nusra Cephesi ve Ahrar-Uş Şam gibi cihatçı örgütlerle yan yana getirerek fiili olarak “tampon bölge” oluşturma planına dahil olmamak anlamına geldiği yorumları yapılıyor. (Sendika.Org)